пʼятниця, 18 листопада 2011 13:58

Єврокомісія радить Києву пошвидше створити належні політичні умови

Єврокомісія радить Києву пошвидше створити належні політичні умови

Європейська комісія говорить про готовність взяти до уваги рекомендації Європарламенту по переговорах про Угоду про асоціацію Україна-ЄС, як тільки вони будуть офіційно передані, і сподівається, що в Україні будуть створені необхідні політичні умови для парафування документу.

"Ми взяли до уваги голосування в комітеті Європейського парламенту з питань закордонних справ по "доповіді Легутко", яка містить рекомендації Європейського парламенту для Європейської комісії, Ради ЄС щодо переговорів про Угоду про асоціацію. Водночас, остаточна версія проголосованої доповіді для нас ще не доступна", - йдеться в коментарі Європейської комісії.

У зв'язку з цим, Європейська комісія висловлює надію, що в Україні "якомога швидше будуть створені відповідні політичні умови, які дозволять парафувати Угоду, а також здійснити подальші кроки, які призведуть до того, що Угода вступить в силу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європарламент рекомендуватиме Єврокомісії парафувати асоціацію з Україною - джерело

Брюссель нагадує, що відкритим залишається одне питання, рішення за яким має бути прийнято на політичному рівні. Мова йде про фіксацію в Угоді перспективи членства, на чому наполягає українська сторона.

"Ми будемо обговорювати з українською стороною, як більш ефективно просуватися по вирішенню цього питання", - підкреслює Єврокомісія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президента Європарламенту стурбував арешт Тимошенко

Зазначимо, що у четвер профільний комітет Європейського парламенту проголосував рекомендації, в яких Європарламент висловлюється за якнайшвидше парафування Угоди про асоціацію - до кінця 2011 року, "якщо це можливо". Разом з тим, в рекомендаціях також є вимога виконання резолюції, прийнятої в жовтні, яка містить низку критичних положень про функціонування демократії та верховенства права. Ця резолюція була ініційована у зв'язку з засудженням екс-прем'єра Юлії Тимошенко, а також низкою кримінальних справ, порушених стосовно інших членів колишнього уряду.

Зараз ви читаєте новину «Єврокомісія радить Києву пошвидше створити належні політичні умови ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути