четвер, 27 жовтня 2011 16:21

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Європарламент прямо заявив Януковичу: Угода про асоціацію = вільна Тимошенко

Європарламент прямо заявив Януковичу: Угода про асоціацію = вільна Тимошенко

Європейський парламент попередив Київ, що відмова від перегляду вироку екс-прем'єру Юлії Тимошенко поставить під загрозу укладення угоди між Євросоюзом та Україною про асоціацію.

"Європейський парламент вважає, що якщо вирок відносно Тимошенко не буде переглянутий, це поставить під загрозу укладення угоди про асоціацію та її ратифікацію, відсуваючи країну ще далі від здійснення європейської перспективи", - йдеться у прийнятій в четвер резолюції Європарламенту.

У резолюції Європарламент висловив глибокий жаль з приводу того, що "вирок Тимошенко є порушенням прав людини і зловживанням судовою системою для політичного переслідування провідного опозиційного політика".

Європарламент "наполегливо закликає українську владу забезпечити справедливий, прозорий і неупереджений судовий процес у разі апеляції Тимошенко і в інших судових процесах проти членів колишнього уряду".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європарламент постановив: зустрітися з Януковичем треба

Європарламент також висловив стурбованість щодо утримання під вартою екс-голови МВС Юрія Луценка та інших подібних випадків.

У резолюції також висловлюється стурбованість у зв'язку з "деякими ознаками згортання демократичних свобод, а також використанням державних установ для здійснення політичного реваншу".

"ЄП стурбований повідомленнями про погіршення стану свободи ЗМІ та плюралізму і закликає владу вжити всіх необхідних заходів для захисту цих важливих аспектів демократичного суспільства та утриматися від будь-яких спроб контролю, прямих або непрямих, над національними засобами масової інформації", - йдеться в документі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Наступна зустріч Януковича з ЄС - останнє йому попередження"

Нагадаємо, Печерський райсуд Києва 11 жовтня визнав Тимошенко винною у перевищенні повноважень під час підготовки директив для газових переговорів з РФ у 2009 році. Екс-прем'єр, засуджена на сім років позбавлення волі, подала апеляцію на вирок суду.

Зараз ви читаєте новину «Європарламент прямо заявив Януковичу: Угода про асоціацію = вільна Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

44

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути