Ексклюзиви
середа, 13 липня 2011 19:09

Єврокомісія підтримає лівійську опозицію

Єврокомісія підтримає лівійську опозицію

Євросоюз солідарний з народом Лівії та допоможе цій країні будувати демократичне майбутнє, засноване на повазі прав людини, здоровий управлінні та верховенстві права

Про це в середу заявив президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу на спільному брифінгу з головою Виконавчої комісії Перехідного національної ради (ПНС) Лівії Махмудом Джібрілем.

Баррозу пообіцяв лівійської опозиції політичну та економічну підтримку.

"Європейська відповідь на "арабську весну" зрозуміла: це справжнє партнерство в ім'я демократії і процвітання", - підкреслив президент Єврокомісії.

У свою чергу лідер лівійської опозиції подякував Єврокомісію за допомогу.

"Сьогодні ми тут мали можливість не тільки висловити нашу вдячність, але також обговорити і низку тем, які мають для нас значення як у короткостроковій, так і довгостроковій перспективі", - сказав лідер повстанців.

За його словами, під час зустрічі з Баррозу обговорювалося питання про пошук політичного рішення конфлікту і перспективи на період після конфлікту.

Відповідаючи на питання про факти мародерства і насильства проти мирного населення з боку повстанських сил Джибріл запевнив, що буде проведено розслідування і винні будуть покарані.

Раніше про факти мародерства на території, контрольованій лівійської опозиції повідомили правозахисники з організації Human Rights Watch.Вони також закликали лівійську опозицію стати на захист мирного населення.

Зараз ви читаєте новину «Єврокомісія підтримає лівійську опозицію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути