Ексклюзиви
вівторок, 13 березня 2007 21:04

Єврокомісія не переконала Росію ввозити м"ясо з Польщі

В ході дводенних переговорів між представниками Єврокомісії і чиновниками Россільгоснагляду сторони так і не прийшли до угоди про відновлення постачань до Росії м"яса і іншої сільськогосподарської продукції з Польщі.

За словами прес-секретаря Россільгоснагляду Олексія Алексєєнко, у представників російської сторони "виникли ряд питань". Вони попросили у Єврокомісії додаткову інформацію за результатами перевірок в Польщі продуктів тваринництва.

Інформацію нададуть фахівцям Россільгоснагляду для ознайомлення протягом двох тижнів.

Росія ввела заборону на імпорт з Польщі м"яса і овочів в листопаді 2005 року через побоювання, що частина вказаних товарів реекспортується польськими підприємцями з країн, де ветеринарний контроль за якістю продуктів сільського господарства не відповідає міжнародним вимогам.

При цьому глава Мінсільгоспу Росії Олексій Гордєєв заявив, що Польща стала "плацдармом для реекспорту забороненої продукції, контрабанди, контрафакта" до Росії.

Польща хотіла зняти заборону і у відповідь на російське ембарго наклала вето на нову Угоду про партнерство між ЄС і Росією. Саміт Росія-ЄС в листопаді 2006 року в Хельсінкі, на який запланували переговори за новим базовим договором, закінчився безрезультатно.

Голова Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу сказав, що Євросоюз прикладе зусилля щоб улагодити розбіжності між Росією і Польщею. З свого боку, польська сторона не висловила бажання йти на поступки і висунула додаткові вимоги до Росії, зокрема наполягала на більшій лібералізації російського енергетичного ринку, повідомляють РІА "Новини".

Зараз ви читаєте новину «Єврокомісія не переконала Росію ввозити м"ясо з Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути