середа, 06 липня 2011 13:09

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Єврокомісар Фюле попросив Януковича не чіпати Тимошенко та Луценка

Єврокомісар Фюле попросив Януковича не чіпати Тимошенко та Луценка

Європейський комісар з питань розширення і політики сусідства Штефан Фюле виступив із зверненням до української влади щодо недопустимості політичних репресій проти Юлії Тимошенко, Юрія Луценка та інших опозиційних політиків України.

Про це заявила лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко під час судового розгляду її справи у Печерському райсуді Києва.

"Хочу повідомити усіх присутніх, в тому числі і пана Кіреєва, що вийшла заява Єврокомісара з питань розширення пана Фюле, який ще раз заявив для української влади про недопустимість політичних репресій відносно мене, Луценка та інших опозиційних політиків", - сказала опозиціонерка.

Крім того, за словами Тимошенко, Фюле нагадав президенту Віктору Януковичу про те, що глава держави пообіцяв публічний процес у справі колишньої прем'єрки.

"І ця заява прямо пов'язана зараз із забороною, за вказівкою Януковича, трансляції на каналах телебачення судового процесу. Тому я висловлюю повну підтримку своєму захиснику щодо відводу судді, який не має ані професійного, ані морального права взагалі займати цю посаду", - резюмувала Тимошенко.

Нагадаємо, суддя Печерського районного суду міста Києва Родіон Кіреєв оголосив перерву у роботі судового засідання щодо кримінальної справи, порушеної проти Юлії Тимошенко, до 14:00.

Перерва оголошена у зв'язку із клопотанням адвоката Тимошенко Миколи Титаренка про відвід судді.

Зараз ви читаєте новину «Єврокомісар Фюле попросив Януковича не чіпати Тимошенко та Луценка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути