пʼятниця, 10 червня 2011 15:05

ЄС може заборонити в'їзд Пшонці

ЄС може заборонити в'їзд Пшонці

Резолюція Європарламенту стосовно екс-прем'єра Юлії Тимошенко це попередження українській владі.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав "нунсівець" Андрій Парубій.

"Це чергове попередження Європи, яка дає жорстку оцінку фактам політичних переслідувань в Україні...Європейський союз, який декларує, що для нього такі поняття як правосуддя права людини, свобода слова не менш важливі ніж економічний розвиток надіслав такий сигнал: якщо Україна хоче бути інтегрованою в ЄС, то вона  має дотримуватися цих цінностей...Я думаю це одне з останніх попереджень з боку Європи", - зазначив парламентар.

"За останній рік є достатньо фактів того, щоб стверджувати що українське правосуддя діє не за принципом, власне, правосуддя, а за принципом покарання тих людей, хто невигідний режиму. Це видно і на прикладі підприємницького Майдану, учасників якого було арештовано і членів "Тризубу", - додав Андрій Парубій.

За словами політика, резолюція Європарламенту також свідчить, що Європа вимагає від президента зробити "остаточний вибір".

"Або він інтегрується до Кремля і останні газові перемовини показали, яке там буде відношення до України або він зробить ставку на справжню, а не декларовану європейську інтеграцію", - додав депутат.

В разі ігнорування резолюції Європарламенту українською владою, на думку Андрія Парубія, ЄС може вдатися до жорстких дій.

"Янукович як і свого часу Кучма стануть небажаними в ЄС. Крім того небажаними персонами можуть стати генпрокурор Віктор Пшонка та інші чиновники, які причетні до політичних репресій. Однак в будь-якому разі це буде суттєвий удар по іміджу України", - резюмував політик. 

Напередодні Європарламент ухвалив резолюцію щодо справи екс-прем'єра Тимошенко.

У резолюції ЄП констатується, що в України "не втілені в життя принципи верховенства закону при розслідуванні кримінальних справ, в тому числі принцип чесного, неупередженого і незалежного судового процесу". 

Зараз ви читаєте новину «ЄС може заборонити в'їзд Пшонці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути