пʼятниця, 10 червня 2011 12:48

Європарламент зупинив "репресивну машину" Януковича і Ко?

Європарламент зупинив "репресивну машину" Януковича і Ко?

Судовий розгляд кримінальних справ проти екс-прем'єра Юлії Тимошенко навряд чи завершаться її засудженням.

Такий висновок можна зробити зі слів експерта Центру політичних досліджень та конфліктології Антона Фінько, які він сказав у коментарі Gazeta.ua.

"Влада безумовно зважатиме на критику з боку європейських інституцій. Їй не вигідно давати підстави у звинуваченнях щодо політичних репресій, але водночас її представники добре пам'ятають, що за них ані речник Європарламенту ані його представники європейських інституцій не заступалися", - зазначив Антон Фінько.

За його словами, маховик політичних репресій був запущений в Україні ще в 2005 році, коли арештовували тодішнього губернатора Закарпаття Івана Різака.

"Такі резолюції не пролунали, коли в Україні було створено такого чину прецедент кримінального переслідування представників влади, які були усунені. Тоді репресії обмежилися Іваном Різаком. Однак в той час це не викликало жодної стурбованості з боку Європарламенту", - зазначив експерт

"Сьогодні коли європейські політичні кола мотивовано розглядають справи Тимошенко та Луценка як політичні бо у 2005 році вони нічого не зробили", - додав Антон Фінько, підкресливши, що європейці дають всі підстави для звинувачень у подвійних стандартах. 

Нагадаємо, що напредодні Європарламент ухвалив чергову резолюцію стосовно українського питання. Зокрема євродепутати наполягають на скасуванні підписки про невиїзд для екс-прем'єра Юлії Тимошенко та закидають владі вибіркове застосування правосуддя.

Зараз ви читаєте новину «Європарламент зупинив "репресивну машину" Януковича і Ко?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути