субота, 18 лютого 2017 14:19

ЄС готовий підтримати "нормандський формат" - Могеріні

ЄС готовий підтримати "нормандський формат" - Могеріні

Європейський союз готовий сприяти роботі "нормандського формату".

Про це заявила верховний представник ЄС з питань закордонних справ та політики безпеки Федеріка Могеріні, передає "Інтерфакс-Україна".

"Як ви знаєте, є зобов'язання, формат зазнає певних викликів, ми готові допомогти, надати підтримку і супровід. Головне - зміст, а не форма", - заявила вона.

Вона додала, що для повної реалізації Мінських угод "ми працюємо над деякими ідеями, обговорюємо ці ідеї з Францією, Німеччиною, з українським урядом і російськими партнерами".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС готовий очолити процес відбудови Донбасу - Могеріні

"Наша увага має залишатися прикутою до ситуації в Україні. Це було також темою моїх розмов у Вашингтоні, коли я відвідувала наших друзів з нової адміністрації США минулого тижня. Для ЄС надзвичайно важливо постійно піднімати це питання, щоб переконатися, що є міжнародна єдність довкола імплементації мінських домовленостей", - зазначила Могеріні.

У своєму виступі на Мюнхенській безпековій конференції віце-президент США Майкл Пенс заявив, що Російська Федерація має відчувати свою відповідальність за дії в Україні.

Зараз ви читаєте новину «ЄС готовий підтримати "нормандський формат" - Могеріні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути