Ексклюзиви
пʼятниця, 22 вересня 2023 06:16

Спецтема: Війна Росії проти України

Ердоган узявся захищати Путіна на світовій арені

Ердоган узявся захищати Путіна на світовій арені
Президент Туреччини заявив, що не поділяє "негативного" ставлення світових лідерів до російського диктатора. Фото: eastnews.ua

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган не згоден з "негативним" ставленням світових лідерів до російського диктатора Володимира Путіна.

Попри вторгнення в Україну, РФ є одним із провідних виробників зерна у світі, тож не можна ігнорувати її, заявив він у Нью-Йорку турецьким журналістам у середу, пише Bloomberg.

"І лідери, і прем'єри негативно ставляться до Путіна. Звичайно, у нас не однакове ставлення. Я не вважаю таке ставлення правильним. Тому що Росія – не звичайна країна. Зараз не можна ігнорувати її. Ми продовжимо наші відносини з Росією в позитивному ключі", – сказав Ердоган, маючи на увазі сподівання Анкари стати хабом для експорту газу в Європу за підтримки Путіна, а також залежність Туреччини від імпорту російського газу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У мене немає причин не довіряти" – Ердоган здивував заявою про Путіна

Цього місяця в Нью-Делі турецький лідер уже закликав світ задовольнити деякі вимоги Кремля після того, як йому не вдалося переконати Путіна повернутися до зернової угоди, з якої РФ в односторонньому порядку вийшла у липні.

Раніше президент Туреччини став на захист Москви стосовно її вимог щодо зняття санкцій, які б зробили можливим експорт російського зерна. Відповідну заяву він зробив на підсумковій пресконференції по закінченні саміту G20 в Індії. Ердоган, зокрема, перерахував претензії, які має Кремль до Заходу з приводу відновлення зернової угоди.

Туреччина, зокрема, просить світових лідерів сприяти страхуванню російського експорту продовольства й добрив страховою компанією "Лондонський Ллойдс" і знову підключити Москву до системи SWIFT для міжнародних платежів.

Зараз ви читаєте новину «Ердоган узявся захищати Путіна на світовій арені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути