Ексклюзиви
неділя, 22 листопада 2020 18:25

Епідемія триватиме десятки років, Маркарова не врятує Зеленського і три ключові продукти листопада: 5 блогів тижня

Епідемія триватиме десятки років, Маркарова не врятує Зеленського і три ключові продукти листопада: 5 блогів тижня
Ми ніколи не повернемося до життя без коронавірусу. Вакцина - це інструмент, а не рішення, наголошує професор Гендрик Штрек. Фото: Reuters

Gazeta.ua пропонує п'ять блогів, які були найпопулярнішими цього тижня на сайті.

1. Мінсоцполітики опублікувало розрахунки, які показують, що мінімальної пенсії ледь вистачає на їжу. Реальний прожитковий мінімум для пенсіонера становить 3170 грн. Мінімальна пенсія - лише 1712 грн. Це на 1458 грн менше необхідної суми. "Кінець епохи бідності" від Зеленського для чималої кількості пенсіонерів виглядає, як початок епохи жебрацтва, міркує громадсько-політичний діяч Борислав Береза.

2. Ми ніколи не повернемося до життя без коронавірусу. Але це не означає, що ми не повернемося до життя. Вакцина - це інструмент, а не рішення, наголошує професор Гендрик Штрек. Ми не знаємо, як вона вплине на різні категорії людей, скільки триватиме захист, чи люди не хворітимуть взагалі, чи лише у легкій формі. Буде і третя, і четверта хвиля епідемії. Можливо, все це триватиме десятки років. Це марафон. Нам потрібна довгострокова стратегія, наголошує співзасновник громадянської платформи "Нова країна" Валерій Пекар.

3. Хурма, чорна редька і айва - три ключові продукти листопада. Хурма крута з ванільним морозивом та шоколадом. Редьку посмажте на вершковому маслі разом з яєчнею. Айву спробуйте запекти разом з картоплею, часником і розмарином, радить кулінарний експерт Євген Клопотенко.

4. Ми остаточно розтринькали здобутки вітчизняної футбольної школи, яка була однією із найсильніших у світі. Ми ганьбимо себе запрошенням до національної збірної третьосортних бразильців. Леонід Буряк таки мав рацію 15 років тому – швейцарський футбол на підйомі! На відміну від українського. У нас непрограш швейцарцям, якби такий стався, оголосили б футбольним подвигом! Добре, що про це не дізнаються Базилевич і Лобановський, вважає журналіст Микола Несенюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У бюджеті порожньо. Україна сама закрила собі доступ до грошей

5. Оксану Маркарову відправляють до Вашингтона з однієї причини: МВФ не дає Україні грошей. А без них і без того скрутне економічне становище країни, буде ще гіршим. Скоро останні запаси закінчаться і все стане ясно навіть тим, хто не хоче нічого розуміти. Але проблема в тому, що система так не працює. Зв'язки Маркарової у Вашингтоні і її навички парламентера не допоможуть Зеленському, переконаний публіцист Віталій Портников.

Зараз ви читаєте новину «Епідемія триватиме десятки років, Маркарова не врятує Зеленського і три ключові продукти листопада: 5 блогів тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути