вівторок, 24 квітня 2007 11:09

Експерти: Вийти з політичної кризи допоможуть Ахметов, Фельдман і Коломойський

Експерти Агентства моделювання ситуацій вважають, що великі бізнесмени, представлені у фракціях Верховної Ради і на державних посадах, здатні вирішити політичну кризу, що виникла через розпуск парламенту.

"ІСД і Гайдук в команді Ющенко, Фельдман і Коломойський в команді Тимошенко, СКМ Ахметова в команді Януковича - буквально протягом декількох днів ці регіональні лідери можуть поставити крапку в тривалій політичній кризі, повернувши політиків за стіл переговорів, проявивши невластиве політикам національне єднання", - сказав заступник директора Агентства моделювання ситуацій Олексій Голобуцький.

Він вважає, що регіональні еліти не втягнені в цю кризу, і тому можуть дати рецепти її вирішення.

"Нинішня політична криза має віртуальний характер, що пояснюється незалученістю до неї регіонів. Саме тому, регіональні еліти мають достатньо механізмів для сприяння врегулюванню нинішньої політичної кризи", - сказав експерт.

Саму кризу Голобуцький вважає проблемою політиків у центрі, яка є незрозумілою для жителів регіонів.

"Сьогодні вже очевидно, що політична криза існує в думках київської політичної еліти. Тоді як рядові жителі Житомира, Харкова і Одеси не розуміють сенсу того, що відбувається на вулицях і площах столиці. Регіональні політичні еліти просто зобов"язані сказати своє слово в нинішній ситуації і вивести столичний політичний бомонд із стану творчого ступору", - сказав експерт.

Нагадаємо, голова Верховної Ради Олександр Мороз підготував і готовий запропонувати всім політичним силам Меморандум примирення і взаєморозуміння.

Заступник голови Верховної Ради Микола Томенко вважає, що для виходу з політичної кризи необхідно провести всеукраїнський референдум про доцільність проведення позачергових виборів до парламенту.

Президент Віктор Ющенко також виступає за проведення загальнонаціонального референдуму щодо внесення змін до Конституції для виходу з політичної кризи, пише Корреспондент.net.




Зараз ви читаєте новину «Експерти: Вийти з політичної кризи допоможуть Ахметов, Фельдман і Коломойський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути