Ексклюзиви
понеділок, 18 грудня 2023 12:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Експерти проаналізували погрози Путіна на адресу НАТО

Експерти проаналізували погрози Путіна на адресу НАТО
Заяви про те, що Росія нібито не зацікавлена у вторгненні в НАТО, дуже схожі на наполегливі твердження Кремля про те, що РФ не має наміру нападати на Україну. Фото: eastnews.ua

Заяви російського диктатора Володимира Путіна про те, що Росія нібито не прагне вторгнутися на територію країн НАТО, дуже схожі на наративи Москви перед нападом на Україну.

Запевняння Путіна у його мирних намірах щодо НАТО звучать порожньо в контексті погроз, які він і кремлівські експерти останнім часом висувають на адресу країн-членів Альянсу, сказано в звіті Інституту вивчення війни (ISW).

"Ці погрози є частиною давніх наративів РФ про атаку на НАТО, які передували заявці Фінляндії і її прийняттю в Альянс 4 квітня. Безсумнівно, заяви російських експертів не становлять військової загрози для країн-членів блоку, але вони є важливим контекстом для показових спроб Путіна заспокоїти ситуацію під час його інтерв'ю 17 грудня", - зазначили аналітики.

Заяви Путіна про те, що Росія нібито не зацікавлена у вторгненні в НАТО, також дуже схожі на наполегливі твердження Кремля про те, що РФ не має наміру нападати на Україну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Західні компанії зазнали понад $100 млрд збитків від виходу з РФ

Інтерв'ю російського диктатора було навмисною спробою Москви спотворити російську військову загрозу. Путін прагне послабити НАТО протягом останніх 20 років з помсти за те, що його не покликали в Альянс. Диктатор постійно вимагає змін, які означали розпад НАТО.

"Риторика Кремля про ворожі наміри щодо НАТО в поєднанні з потенційними майбутніми військовими можливостями Росії в разі її перемоги в Україні створює серйозну загрозу безпеці Заходу. Якби Росія змогла досягти своєї заявленої максималістської мети повної капітуляції України, що, ймовірно, призвело б до російської військової окупації, РФ могла б розгорнути сили аж до кордону НАТО від Чорного моря до Північного Льодовитого океану", - вказують експерти.

В ISW також вважають, що Путін поважає лише військову силу, яку, на його думку, США і НАТО не використовуватимуть для захисту України. Він очікує, що підтримка Заходом зазнає краху.

Москва націлена змусити НАТО відмовитися від своїх основних принципів. В Кремлі хочуть досягати своїх цілей шляхом територіальних завоювань та встановлення впливу на інші держави.

Зокрема, 17 грудня, російський диктатор Володимир Путін заявив про свої довгострокові плани щодо НАТО. Він намагається створити умови для послаблення глобальної влади Альянсу.

Зараз ви читаєте новину «Експерти проаналізували погрози Путіна на адресу НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути