пʼятниця, 17 травня 2013 21:55

Експерт: доля Лавриновича на посаді міністра — вирішена

Експерт: доля Лавриновича на посаді міністра — вирішена
Михайло Погребинський Фото: glavcom.ua

Міністр юстиції Олександр Лавринович висловив бажання, щоби його призначили членом Вищої ради юстиції. Тому подальша доля його на посаді міністра — вирішена.

Про це Gazeta.ua сказав директор Київського інституту конфліктології і політичних досліджень Михайло Погребинський, коментуючи те, що міністр юстиції може залишити свою посаду заради того, щоб очолити ЦВК.

"Питання про те, що він піде — фактично вирішено, оскільки навряд чи він подавав би до парламентської комісії прохання з приводу того, щоби його пропонували членом Вищої Ради юстиції. Те, що він піде — це зрозуміло", - сказав він, додавши, що не відомо, хто може обійняти посаду міністра в такому разі.

Окрім того, директор Київського інституту конфліктології і політичних досліджень наголосив, що серед представників можливих двох груп впливів було би логічно, аби це була людина із групи Ківалова.

"Є дві потужні групи впливу в цьому середовищі — це група Портнова і група Ківалова. Зараз головою Верховного Суду стала людина, яку лобіював (за чутками) сам Портнов. Було би природньо, аби міністром юстиції стала би людина, яка лобіюється іншою групою впливу для внутрішніх стримувань та противаг", - наголосив політолог.

Також, говорячи про те, чому може бути зацікавлений Лавринович в такій перспективі, він сказав: "Лавринович довгий час сприймався як надійна людина в оточенні президента... Що там трапилось — складно сказати".

Сьогодні головою Верховного Суду України обрали виконуючого обов'язки голови суду Ярослава Романюка.

Нагадаємо, голова комітету з питань верховенства права та правосуддя Сергій Ківалов заявив, що міністр юстиції Олександр Лавринович хоче, щоб парламент призначив його членом Вищої ради юстиції.

Як відомо, у середу депутат від "Батьківщини" Леонід Ємець висловив припущення, що Лавриновича можуть звільнити у зв'язку з тим, що є рішення комітету з питань верховенства права та правосуддя, в якому глава парламенту Володимир Рибак та голова комітету Сергій Ківалов пропонують призначити Лавриновича членом Вищої ради юстиції за квотою парламенту.

Зараз ви читаєте новину «Експерт: доля Лавриновича на посаді міністра — вирішена». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути