пʼятниця, 14 грудня 2012 18:14

Експерт порадив Кличку, як варто відродити місцеве самоврядування в Києві

Експерт порадив Кличку, як варто відродити місцеве самоврядування в Києві
Фото: sd.org.ua

В столиці України вже давно знищено місцеве самоврядування, оскільки виконавча та представницька гілки влади діють окремо.

Таку думку у коментарі Gazeta.ua висловив політолог Костянтин Матвієнко.

"Влада, якщо говорити про нинішню владу, піде на те, щоб максимально обмежити самоврядування в Києві, ні на що інше вона не піде", - сказав політолог.

Коментуючи заяву Кличка, що влада має намір створити уряд Києва, скасувавши таким чином самоврядування в столиці, він зауважив, що "Кличко зареєстрував законопроект про вибори в Києві".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Свобода" обіцяє розібратися з побиттям депутата Колесніченком та Онищенком

"Це правильний хід, але перед цим повинен був бути інший хід: мав бути прийнятий закон про столицю із одного речення, в якому було б сказано, що самоврядування в Києві здійснюється на засадах, передбачених Конституцією України та законом України про місцеве самоврядування для інших міст", - зауважив він.

Окрім того, він підкреслив, що в "Києві та Севастополі має здійснюватися самоврядування як в Харкові. Цей закон Віталій Кличко ще не зареєстрував, сподіваюсь зареєструє".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Свобода" претендує на правовий, економічний та комітет зі свободи слова

"В столиці вже знищено самоврядування так, як Київська міська рада не має права на формування Виконкому, у нас виконавча влада діє окремо, та яка формує і виконує Бюджет, а представницька, яка затверджує, але ніяким чином не впливає на нього, окремо. В столиці вже немає самоврядування", - резюмував експерт.

Нагадаємо, лідер фракції УДАР Віталій Кличко заявив, що українська влада має намір перейняти російський досвід і за прикладом Москви створити "уряд" Києва, тим самим знищивши самоврядування в Києві. Раніше він сам запропонував провести вибори мера і Київради 3 червня 2013 року.

Зараз ви читаєте новину «Експерт порадив Кличку, як варто відродити місцеве самоврядування в Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути