понеділок, 09 вересня 2013 22:52

Експерт не вірить, що Україна стане "розмінною" монетою між США та Росією

Експерт не вірить, що Україна стане "розмінною" монетою між США та Росією
Фото: tsn.ua

Директор Центру близькосхідних досліджень Ігор Семиволос не вірить у те, що Україна стане "розмінною" монетою між США та Росією.

Про це він сказав в ефірі 5 каналу.

Відповідаючи на питання, чи не стане США ввикористовувати Україну у власних цілях, і чи не стане вона "розмінною монетою", він сказав: "Не стане. Не має розміну жодного. США і їх союзники у разі доказів (застосування сирійською владою хімзброї – ред.) нанесуть удар по сирійським об'єктам, по режиму Башара Ассада".

Окрім того, він додав: "Росія не може тут реально втрутитися в цей конфлікт. Максимум , що вона може, вести інформаційну війну". Коментуючи те, що до Сирії поставляється російська зброя і навіть через один український порт, він сказав: "Ми не підпадаємо під жодні санкції, і тому торгівля зброєю через порт ймовірна. Це створює негативний фон навколо нас, але це бізнес".

Нагадаємо, президент США Барак Обама оголосив про рішення завдати воєнного удару по Сирії 31 серпня. Обама, однак, не скористався правом самостійно ухвалити таке рішення і звернувся по схвалення до конгресу США. Про застосування хімічної зброї в Сирії стало відомо 21 серпня. Внаслідок хімічної атаки в східному передмісті Дамаска – Гуті – загинуло понад півтори тисячі осіб. Влада Сирії і повстанці поклали відповідальність за те, що трапилося, одне на одного.

Зараз ви читаєте новину «Експерт не вірить, що Україна стане "розмінною" монетою між США та Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути