пʼятниця, 18 січня 2013 15:27

Екс-міністр юстиції розповів, чому він категорично проти вільного продажу зброї

Екс-міністр юстиції розповів, чому він категорично проти вільного продажу зброї
Сергій Головатий Фото: day.kiev.ua

Якщо в Україні легалізують вільний продаж зброї, навіть травматичної, то це не принесе користі суспільству, а лише призведе до легалізації неконтрольованої діяльності злочинного елементу.

Про це Gazeta.ua сказав колишній міністр юстиції Сергій Головатий, коментуючи заяву міністра юстиції Олександра Лавриновича, який сказав, що не виключає можливості прийняття рішення про вільний продаж травматичної зброї.

Колишній міністр юстиції категорично висловився щодо такої необхідності та підкреслив, що така ініціатива може мати негативні наслідки. "Моє ставлення дуже негативне, тому що від цього не буде жодної користі суспільству й загалом це може бути корисним для легалізації дій злочинного елементу", - зауважив Головатий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До Євросуду з прав людини не доходить, чому українська влада не виконує його рішення

Відповідаючи на питання, чи можливий такий розвиток подій, коли в Україні будуть траплятися розстріли в школах неповнолітніми, як це часто стається в Америці, він сказав: "Треба жити й дивитись. В Україні можливе все, як і в будь-якому суспільстві, але легалізація продажу зброї в Україні — це легалізація неконтрольованої діяльності злочинного елементу, та й жодних позитивних змін після можливого введення такої ініціативи не варто чекати".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Депутатські пільги - надбання радянської доби, або наслідок внутрішнього розбещення" - Фаріон

Нагадаємо, міністр юстиції Олександр Лавринович не виключає можливості прийняття рішення про вільний продаж травматичної зброї. Раніше ВО "Свобода" виступала також за вільний продаж громадянам вогнепальної зброї.

Зараз ви читаєте новину «Екс-міністр юстиції розповів, чому він категорично проти вільного продажу зброї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути