Ексклюзиви
середа, 11 листопада 2020 12:24

Економіст назвав найслабший післямайданний уряд

Економіст назвав найслабший післямайданний уряд
Члени уряду на засіданні парламенту. Фото: kmu.gov.ua

Уряд на чолі з прем'єром Денисом Шмигалем - слабкий. Про це Gazeta.ua сказав економіст Володимир Дубровський.

"Робота уряду Шмигаля – слабка. Це найслабший уряд із тих, які були після Майдану.

Міністерство розвитку економіки взагалі ніяке. Утворили ретроградне Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості. Ідея погана. Міністерство фінансів гальмує податкову реформу.

Уряд якось порається зі своїми обов'язками, але корупція швидко зростає, старі схеми повертаються. Сказати, що цей уряд веде країну вперед, не можна. Можливо, якщо зараз ухвалить стратегію і почне її просувати, ситуація зміниться. Але щось у це слабко віриться.

Попередній уряд Гончарука звільнили через олігархічні інтриги. Тому важко знайти фахівців, які зараз хотіли б працювати в Кабміні. Не зрозуміло, наскільки їм вдасться себе реалізувати. Люди з амбіціями розуміють, що в будь-який момент їх можуть звільнити. Президент Зеленський ухвалює рішення імпульсивно", - говорить економіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Друзі президента й олігархи гроблять економіку

"Економіка в умовах пандемії має бути тактичним питанням, а не стратегічним. З'явилася новина про успішне випробування вакцини проти ковіду. Є сподівання – що це стане проблемою року, що минає.

Велику частину того, що має бути в Національній економічні стратегії, уряд сказав, наприклад зменшення регуляторного, податкового навантаження.

Наголос має бути на сприятливих умовах для розвитку постіндустріальних галузей. Драйвером зростання будуть саме вони. Сьогодні IT створює 5% ВВП, стрімко зростає. Є наукові розробки, дослідження, проєктування. Успішно розвивається продакшн", - каже Володимир Дубровський.

Кабінет міністрів провів аудит української економіки. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Україна втратила $1 трлн ВВП за 10 років. Серед причин - незавершені реформи, відсутність довгострокової економічної стратегії, корупція та неефективне управління.

В уряді заявили про обговорення Національної економічної стратегії до 2030 року. Назвали 30 пріоритетних проєктів економічного розвитку.

4 березня Верховна Рада призначила Дениса Шмигаля на посаду прем'єр-міністра. Його кандидатуру пропонував президент Володимир Зеленський. Тоді ж парламент затвердив новий склад Кабінету міністрів. Уряд із прем'єром Олексієм Гончаруком звільнили.

Зараз ви читаєте новину «Економіст назвав найслабший післямайданний уряд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути