середа, 20 травня 2009 15:44

Єхануров буде слухатися лише Ющенка

Єхануров буде слухатися лише Ющенка

Міністр оборони Юрій Єхануров має намір у четвер, 21 травня, зустрітися з президентом України Віктором Ющенком для того, щоб роз"яснити ситуацію з заявами про виявлення фактів корупції в його відомстві.

Про це він заявив в інтерв"ю журналістам у середу в Києві.

"Звичайно ж, я маю намір з ним (із президентом) зустрітися... Я маю дати роз"яснення, і думаю, що це відбудеться найближчим часом, швидше за все, завтра (21 травня )", - сказав Єхануров.

У той же час Єхануров підкреслив, що має намір займати міністерську посаду доти, поки президент не визначиться з цього приводу і питання про його відставку не буде проголосоване у парламенті.

"Буде звернення до президента, буде представлена оцінка, але саме він (президент) - верховний головнокомандуючий і, відповідно до Конституції, це його прерогатива, і нехай він приймає рішення з цього питання. А я продовжу працювати, як і працював", - сказав міністр.

Він також заявив, що події, які відбулися на засідання уряду в середу в зв"язку з перевіркою КРУ його відомства, знаходяться в суто політичній площині.

"У той день, коли я став міністром оборони, я написав заяву про припинення політичної діяльності, і це питання (його можлива відставка і перевірка КРУ) знаходяться в площині політичних розборок. Тому я не можу зараз коментувати ці речі. От коли звільнять, я багато чого розповім", - сказав він.

Як повідомлялося, в середу на засіданні уряду були оприлюднені результати перевірки ГоловКРУ господарської діяльності Міністерства оборони.

Зокрема, було заявлено про виявлення масштабних порушень у земельній сфері, про корупцію в Міністерстві оборони під час організації харчування солдатів і закупівлі палива для військової техніки.

Після цього Тимошенко попросила Верховну Раду і МВС створити спеціальну слідчу групу за фактами корупції в Міноборони, а також запропонувала президенту відправити Єханурова у відставку.

З цього приводу між Тимошенко і Єхануровим відбулася публічна перепалка.

Інтерфакс-Україна, Українська правда.
Зараз ви читаєте новину «Єхануров буде слухатися лише Ющенка ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути