понеділок, 26 грудня 2011 17:16

Єдиний опозиційний список - не фантастика, але створити його складно - Соболєв

Єдиний опозиційний список - не фантастика, але створити його складно - Соболєв

Єдиний опозиційний список - не фантастика, вважає народний депутат від "БЮТ-Батьківщини" Сергій Соболєв.

В інтерв'ю "Главкому" нардеп зазначив, що в сьогоднішніх умовах (без можливості блоків) створити єдиний список - дуже складно.

У той же час, він зазначив: "Не треба забувати, що цей закон про вибори передбачає, що членів комісій будуть висувати не тільки п'ять партій, представлених у парламенті, а всі партії, зареєстровані в Україні. Буде жеребкування, тому ПРП, яка йтиме єдиним списком з "Батьківщиною", скористається своїм правом участі у виборах, щоб також виставляти своїх членів комісій".

"Єдиний опозиційний список - не фантастика. Якщо мова йде про роботу в наступному парламенті, вважаю, що повинен бути єдиний опозиційний блок, який буде представлений у Верховній Раді. Це законом не заборонено. У рамках КОДу (Комітет опору диктатурі - Gazeta.ua) ми практично завершили обговорення єдиних програмних принципів, з якими йдемо на вибори. І кожен кандидат, який піде на мажоритарний округ, буде фактично підписуватися під цими принципами", - розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У "Батьківщині" запевняють, що всі важливі рішення як і раніше ухвалює Тимошенко

"Друге - ми будемо повністю узгоджувати роботу спостерігачів у дільничних та окружних виборчих комісіях. Буде єдиний штаб, де будуть вироблятися рішення. - додав Соболєв. - І останнє - це ті, хто буде програму реалізовувати, тобто список людей, який підуть по 225 -и мажоритарних округах".

За словами нардепа, поки рішення таке: "є три ключових списка, в рамках кожного з яких проходить об'єднання". "Ви чули, що об'єдналися "Фронт Змін" і "За Україну!". До цього ПРП об'єдналася з "Батьківщиною" і ці процеси тривають в інших партіях, які перебувають в опозиції", - запевнив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Тягнибока вважають, що єдина партія опозиції може завести їх до Тимошенко в СІЗО

Соболєв також розповів, що у "Батьківщини" і ПРП є вже 225 осіб, "причому з запасом": "І це буде реальна конкуренція на окрузі між братніми політичними силами, коли кожен буде аргументувати, чому той чи інший кандидат краще. Але не буде такого, коли округ партії віддається в оренду і вона там призначає, кого хоче".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Турчинов робить ставку на нового фаворита – політолог

"Бютівець" також припустив, що список спільних кандидатів на вибори буде обговорюватися в найближчий місяць: "Він буде завершений десь до кінця січня, коли закінчаться свята. Більш того, кандидати вже почали працювати на округах, і почалася здорова конкуренція".

Зараз ви читаєте новину «Єдиний опозиційний список - не фантастика, але створити його складно - Соболєв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути