четвер, 22 грудня 2011 16:08

У Тягнибока вважають, що єдина партія опозиції може завести їх до Тимошенко в СІЗО

У Тягнибока вважають, що єдина партія опозиції може завести їх до Тимошенко в СІЗО

Об'єднання опозиційних сил в єдиний партійний список на основі нейтральної партії, до чого опозиціонерів закликала Юлія Тимошенко, може зрештою стати списком кандидатів до Лук'янівського СІЗО.

Таку думку у коментарі Gazeta.ua висловив голова прес-служби ВО "Свобода" Юрій Сиротюк.

Зокрема, свободівець відзначив, що окрім заяви Тимошенко він читав заяву керівника київського осередку "Батьківщини" Юрія Одарченка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко пропонує опозиції йти на вибори одним списком

"Він заявив, що Юлію Тимошенко не правильно потрактували. Цією спільною нейтральною партією має стати, за його словами, "Батьківщина". Тому нам не до кінця зрозуміло, яка ж офіційна і остаточна позиція партії Тимошенко", - підкреслив Сиротюк.

Він уточнив, що на минулому засіданні Комітету опору диктатурі (КОД) опозиціонери домовились, що опозиція іде на вибори за партійними списками трьома колонами - БЮТ, "Фронт змін" і "Свобода".

"Також ми домовились працювати над виробленням алгоритму щодо визначення єдиних кандидатур у мажоритарних округах. Тут треба, до речі, домовлятись не про єдиних кандидатів на Галичині. Нам необхідно перемогти вибори у Дніпропетровській, Запорізькій областях. Лише тоді можна говорити про більшість у майбутньому парламенті", - додав націоналіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Наша Україна" закликала КОД прислухатись до Тимошенко

За його словами, "Свобода" на наступному засіданні Комітету опору диктатурі хоче почути офіційну позицію "Батьківщини" з приводу об'єднання опозиції на виборах у нейтральну партію.

"Є хороша книжечка Томаса Мора "Утопія"... Усі люди мають бути єдині, опозиція повинна об'єднатись, Ліна Костенко - її очолити і, як написав Святослав Олійник, Шевченко - постати з мертвих. Це все добре, але є реалії української політики", - наголосив Сиротюк.

На його переконання, Тимошенко, перебуваючи за ґратами, обмежена у доступі до каналів об'єктивної інформації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У НУ-НС не виключають звільнення Тимошенко унаслідок захоплення СІЗО

"Юля опинилась на межі життя і смерті. Вона на все дивиться крізь ґрати Лук'янівки. Єдиний список, який вона пропонує, може стати списком кандидатів у Лук'янівське СІЗО. Адже можливий сценарій, коли нікому невідома "нейтральна" партія не буде Лавриновичем (міністром юстиції - ред.) допущена до реєстрації. І тоді усі опиняться на вулиці, і це буде список у Лук'янівське СІЗО. Тому є ідеалістична ситуація, утопічна, а ще існує реальна політична картина", - резюмував Сиротюк.

Зараз ви читаєте новину «У Тягнибока вважають, що єдина партія опозиції може завести їх до Тимошенко в СІЗО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути