середа, 18 листопада 2009 17:16

ЄБРР не дав грошей Україні через брак реформ

ЄБРР не дав грошей Україні через брак реформ

ЄБРР (Європейський банк реконструкції та розвитку) розкритикував Україну за провал реформ в енергетичному секторі. У зв"язку з цим банк переніс на наступний рік розгляд питання про надання багатомільйонної позики компанії "Нафтогаз".

Правління директорів Європейського банку реконструкції та розвитку мало ухвалити рішення щодо надання Нафтогазу України позики на суму 200 мільйонів євро у британській столиці у вівторок. Але розгляд цього питання так і не відбувся. Його перенесли через брак поступу реформ в Україні.

Йдеться про суму, яка є часткою ширшого пакету позик із метою фінансування імпорту і зберігання "Нафтогазом" природного газу з Росії. Як заявив речник банку, ЄБРР хотів побачити, що Україна готова до деяких ключових реформ в секторі енергетики й, особливо, в самому "Нафтогазі". Одначе, банк цього не побачив.

"На жаль, стало очевидним, що прогресу досягнуто дуже мало, а тому проект не було подано на розгляд цього разу", - зазначив речник.

Передумовами отримання позики були, зокрема, запровадження регулярних аудитів, реформа тарифної політики, ухвалення відповідних законів. Відмова розглядати надання позики тепер і перенесення цієї справи на наступний рік ще більше посилює занепокоєння на Заході, що вже й так стурбований можливістю нової газової кризи між Росією й Україною.

"Нафтогаз" має великі борги, і йому вже тепер непросто платити за рахунками Газпрому. Щоправда, речник "Нафтогазу" сказав, що рішення ЄБРР матиме малий вплив на компанію.

Коли ЄБРР розглядатиме питання про надання позики Україні, поки не відомо. Речник банку припустив, що його спробують винести на затвердження ради директорів банку навесні наступного року.

DW

Зараз ви читаєте новину «ЄБРР не дав грошей Україні через брак реформ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути