понеділок, 16 листопада 2009 08:29

Тігіпко вважає, що без МВФ у нас будуть проблеми

Тігіпко вважає, що без МВФ у нас будуть проблеми
Ненадання чергового траншу кредиту Міжнародного валютного фонду може ускладнити всю економічну і соціальну ситуацію.

Про це заявив кандидат у президенти, екс-голова Нацбанку Сергій Тігіпко в ефірі ICTV.

"До кінця року ми будемо мати дефіцит бюджету приблизно 35 мільярдів. Це дуже великий дефіцит. Ми можемо прийти до проблем з соціальними виплатами", - зазначив він.

"Вже зараз місцеві органи влади кредитуються, щоб сплатити заробітну платню. Якщо ми не отримаємо кредиту, то може дійти і до заборгованості по зарплаті, і по пенсіям", - заявив банкір.

Коментуючи причини можливої відмови МВФ у наданні чергового траншу, Тігіпко нагадав, що при підписанні меморандуму з МВФ, "його підписав президент, прем"єр, в.о. міністра фінансів, голова Нацбанку".

"Там передбачалося, що ніякого підвищення соціальних виплат не буде, і це підписав президент. Після цього президент підписує закон про підвищення соціальних стандартів і МВФ просто не може розібратися, що робить Україна", - сказав він.

"З тим же МВФ можна було б і торгуватися. Він завжди сприймає такі речі", - наголосив кандидат у президенти.

Крім того, коментуючи ситуацію у газовій сфері, Тігіпко заявив: "Нас чекають, як мінімум, дуже важкі переговори з Росією".

"Я вважаю, що ті контракти, які ми підписали, - це просто жахливі для України контракти...Вже з 1 січня 2010 нам потрібно буде перепідписати контракт по транзиту. Я боюся, що ми можемо знову увійти в жорсткий конфлікт з Росією", - сказав він.

"Ми маємо найгірший контракт зі всіх країн ЄС, у нас найдорожча ціна на газ – 450 доларів. На 2009 рік ми отримали 20% знижки на цей контакт. З 1 січня 2010 ці 20% нам ще добавить Росія", - наголосив банкір.

Зараз ви читаєте новину «Тігіпко вважає, що без МВФ у нас будуть проблеми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути