середа, 04 листопада 2009 11:42

Тігіпко нагадав, що Україна переплачує за російський газ

Тігіпко нагадав, що Україна переплачує за російський газ

Кандидат на посаду президента України, банкір Сергій Тігіпко критикує вимогу президента України Віктора Ющенка до уряду ініціювати перегляд газових угод з Російською Федерацією.

Про це повідомляє прес-служба кандидата в середу.

"Судячи із заяв і поведінки керівників країни, принципові для України моменти газових угод залишаться незайманими. Позиція Віктора Ющенка відносно необхідності перегляду газового контракту є справедливою. Але сам підхід до проблеми абсолютно невірний", - вважає Тігіпко.

Як відзначає прес-служба банкіра, Ющенко зажадав зафіксувати зниження об"ємів споживання газу Україною в 2010 році з 52 до 33 млрд кубометрів. А, на думку Тігіпка, треба добитися не просто зниження споживання наступного року, але і переглянути принцип визначення прогнозного споживання.

"Країна не може фіксувати об"єм споживання газу на десять років вперед. Ця цифра повинна мінятися кожні півроку без будь-яких обмежень. Інакше, економіка виявиться заручницею газових угод", - сказав Тігіпко.

Банкір вважає, що якщо ввести таку норму, немає ніякої необхідності вимагати від ВАТ "Газпром" дотримуватися подібного ж принципу відносно транзиту газу. Це стане лише додатковим подразником у відносинах сторін.

"А ось питання дискримінаційного по відношенню до України ціноутворення на газ чомусь зовсім залишається поза полем уваги керівників країни. НАК "Нафтогаз України" щомісячно спустошує грошові резерви держави з тим, щоб вчасно розрахуватися за газ. Тоді як його ціна перевищує всі розумні межі навіть з погляду європейського споживача", - упевнений Тігіпко.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Тігіпко нагадав, що Україна переплачує за російський газ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути