понеділок, 27 травня 2013 03:11

Джемілєв хоче змусити Росію поважати Україну

Джемілєв хоче змусити Росію поважати Україну
Мустафа Джемілєв. Фото: glavcom.ua

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв вважає, що не можна відмовчуватись, коли російський консул Володимир Андрєєв розпалює міжнаціональну ворожнечу на Кримському півострові.

Про це Джемілєв заявив в ефірі телеканалу ТВі, коментуючи звинувачення Андрєєвим кримських татар у зраді під час Другої світової війни.

"Я розмовляв з міністром закордонних справ Леонідом Кожарою. Він обіцяв, що буде продовжувати працювати у цьому напрямі далі", – зазначив представник кримськотатарського народу.

Він наголосив, що наразі ситуація у стосунках між Україною та Росією непроста.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скандальний генконсул РФ став почесним членом Російської громади Криму

"Я розумію ситуацію України – вона доволі непроста. Але у таких питаннях слід бути принциповими. Тільки тоді почнуть поважати цю країну, коли вона почне чітко відстоювати свої інтереси", - переконаний Джемілєв.

"Якийсь дипломат починає розпалювати міжнаціональну ворожнечу в нашій країні, а ми маємо відмовчуватись! Яка може бути повага до цієї країни?" - поцікавився голова Меджлісу.

Як відомо, Андрєєв в інтерв'ю телеканалу ATR заявив днями, що "тема колабораціонізму і пособництва окупантам зобов'язана бути присутня у всіх заходах", які стосуються депортації кримських татар.

Зараз ви читаєте новину «Джемілєв хоче змусити Росію поважати Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

28

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути