неділя, 26 травня 2013 16:01

Експерт: Андрєєв "підлягав ротації", тому він вирішив зробити "політичний капітал" на темі депортації татар

Експерт: Андрєєв "підлягав ротації", тому він вирішив зробити "політичний капітал" на темі депортації татар
Кость Бондаренко. Фото: tsn.ua

Політолог Кость Бондаренко переконаний, що генконсул РФ у Сімферополі Володимир Андрєєв вирішив подати у відставку, попередньо різко висловивши своє бачення щодо виправданості депортації кримських татар, аби набути ваги, як самостійний політик в Росії.

Про це він сказав Gazeta.ua, коментуючи різку заяву консула щодо кримських татар, та бажання піти у відставку.

"Консул перевищив свої повноваження, він вчинив недипломатично. Була доволі гостра реакція українського МЗС, було невизнання МЗС Росії", - висловив переконання експерт.
Водночас, на його думку, "справа у тому, що у пана Андрєєва, і так закінчувався термін перебування на посаді консула, він підлягав ротації".

На переконання Бондаренка, саме це і спричинило такий різкий тон консула: "Я думаю, що він зробив таку заяву, щоби надати своїй відставці, яка і без того, відбулася би, якби не зараз, то за місяць, чи півроку, аби набути якоїсь ваги, аби створити політичний капітал на майбутнє, і відповідно, відштовхуючись від цього капіталу, вже у Росії, вступати в іншій якості, тобто не просто як відставний консул, а як політична фігура".

Окрім того, Бондаренко переконаний, що він просто хотів "гучно піти": "Абсолютно точно, що він хотів голосно піти. Він дипломат із стажем, тому розуміє, що такі заяви значать для дипломата".
Нагадаємо, генконсул РФ у Сімферополі Володимир Андрєєв заявляє, що не згоден із заявою МЗС Росії з приводу його висловлювань щодо кримських татар і прийняв рішення подати у відставку.

"Я залишаюся при своїй думці і при кожному слові своєї думки. А заяву МЗС (Росії-ред.) розцінюю як безпорадну, дурну і безпринципну ганьбу МЗС Росії. Вони виправдовуються за те, що я не говорив і, навпаки, не підтримують мене в тих позиціях, від яких відступати ніяк не можна. І взагалі за такі заяви треба карати всіх, хто їх пише, і хто дозволяє їх публікувати", - сказав він

Як раніше повідомлялось, під час пікету кримських татар біля будівлі Генконсульства Росії у Сімферополі, учасники акції вимагали від президента Росії Володимира Путіна негайно відкликати генерального консула РФ у Сімферополі Володимира Андрєєва, який у своєму інтерв'ю місцевому телеканалу виправдав депортацію кримських татар.

Зараз ви читаєте новину «Експерт: Андрєєв "підлягав ротації", тому він вирішив зробити "політичний капітал" на темі депортації татар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути