неділя, 26 травня 2013 17:12

Скандальний генконсул РФ став почесним членом Російської громади Криму

Скандальний генконсул РФ став почесним членом Російської громади Криму
Володимир Андрєєв. Фото: inosmi.ru

Російська громада Криму в суботу одноголосно підтримала присвоєння звання почесного члена генеральному консулові Росії в Сімферополі Володимирові Андрєєву.

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на сайт громади.

Рішення ухвалили на спільному засіданні керівництва Російської громади Криму і керівництва кримської організації партії "Російська єдність", йдеться в повідомленні.

Зокрема, як заявив голова Російської громади Криму Сергій Цеков, Андрєєв "займає дуже принципову, правильну позицію, часто навіть на шкоду своїм особистим інтересам".

А депутат Верховної Ради Криму від "Російської єдності" Сергій Шувайников наголосив, що генконсул "озвучив думку, якої дотримується більшість російських і російськокультурних людей, які живуть у Криму".

Як повідомлялося, Андрєєв в інтерв'ю телеканалу ATR заявив днями, що "тема колабораціонізму і пособництва окупантам зобов'язана бути присутня у всіх заходах", які стосуються депортації кримських татар.

Кримські татари у відповідь провели ряд акцій з вимогою оголосити генконсула персоною нон-грата.

22 травня зовнішньополітичне відомство України висловило надію, що МЗС Росії і російська влада дадуть належну оцінку висловлюванням Андрєєва, який в інтерв'ю фактично виправдав депортацію кримських татар.

23 травня в МЗС Росії визнали, що генконсул допустив некоректні формулювання щодо кримських татар і не врахував чутливого характеру цього питання.

Андрєєв заявив у п'ятницю, що не згоден із заявою МЗС Росії з приводу його висловлювань щодо кримських татар і прийняв рішення залишити свій пост.

Однак у російському посольстві в Україні в суботу повідомили, що поки не отримували заяви консула про відставку.

Зараз ви читаєте новину «Скандальний генконсул РФ став почесним членом Російської громади Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

172

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути