неділя, 26 травня 2013 23:29

Меджліс пообіцяв проблеми консульству Росії в Криму

Меджліс пообіцяв проблеми консульству Росії в Криму
Мустафа Джемілєв. Фото: tvi.ua

Консульству Російської Федерації в Криму не буде спокою, поки там перебуває генеральний консул Володимир Андрєєв. Кримські татари очікують більш жорсткої позиції влади щодо нього.

Про це в ефірі телеканалу ТВі заявив голова Меджлісу кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, коментуючи звинувачення генконсулом Росії кримських татар у зраді під час Другої світової війни.

Джемілєв, зокрема, зазначив, що Меджліс позитивно оцінює реакції політиків та громадських організацій на висловлювання Андрєєва.

"Ми задоволені тим, що найбільш впливові політичні партії та Конгрес національних громад висловилися, і  цей потік продовжує наростати", - наголосив представник кримськотатарського народу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скандальний генконсул РФ став почесним членом Російської громади Криму

Він запевнив, що Меджліс внесе свій вклад у десталінізацію Кримського півострову.

"Цьому консульству не буде спокою, поки ця людина там знаходится. Ми чітко про це попередили. Але ми все-таки очікуємо від нашої країни більш жорсткої позиції", – сказав Джемілєв.

Як відомо, Андрєєв в інтерв'ю телеканалу ATR заявив днями, що "тема колабораціонізму і пособництва окупантам зобов'язана бути присутня у всіх заходах", які стосуються депортації кримських татар.

Зараз ви читаєте новину «Меджліс пообіцяв проблеми консульству Росії в Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

99

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути