четвер, 06 червня 2013 13:05

Двері до Євросоюзу закриються, якщо Янукович заграється - європейський чиновник

Двері до Євросоюзу закриються, якщо Янукович заграється - європейський чиновник
Фото: obozrevatel.com

Президент Віктор Янукович має усвідомити, що зближення з Митним союзом може стати на заваді підписання угоди про асоціацію з ЄС. Про це під час відеоконференції з Копенгагену сказала європейський політик, екс-голова моніторингового комітету ПАРЄ Ганне Северінсен.

Вона зауважила, що неможливо Україні бути одночасно і в Митному союзі, і асоційованим членом ЄС.

"Президент має розуміти або ж хтось з його оточення має йому сказати, що неможливо увійти в Митний союз, якщо ви одночасно є асоційованим членом Європейського Союзу. Якщо є намагання увійти і туди, і туди - тоді є ризик, що двері (до Євросоюзу) закриються. Думаю, що це дуже великий ризик для України" - зауважила Северінсен.

Вона також наголосила, що Януковичу краще з цими питаннями не гратися.

"Знаю, що український народ хоче йти європейським шляхом розвитку і якщо гратися з цим, як мені здається це робить президент, то це буде небезпечно для майбутнього", - підкреслила вона.

Северінсен додала: "Він (президент) прийме на себе дуже велику відповідальність, якщо Україна втратить шанс стати асоційованим членом Євросоюзу. Це насправді буде дуже погано".

Нагадаємо, що у минулу п'ятницю, у Мінську, Україна підписала меморандум щодо поглиблення співпраці з Євразійським економічним союзом.

Зараз ви читаєте новину «Двері до Євросоюзу закриються, якщо Янукович заграється - європейський чиновник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

43

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути