четвер, 06 червня 2013 12:28

Українці мають змусити Януковича зробити все для асоціації з ЄС - Северінсен

Українці мають змусити Януковича зробити все для асоціації з ЄС - Северінсен
Ганне Северінсен: ЄС вже давно висловив свою позицію щодо підписання угоди про асоціацію з Україною. Фото: glavcom.ua

Підписання угоди про асоціацію з Європейським Союзом залежить лише від того, як Україна виконає своє "домашнє завдання".

Як передає кореспондент Gazeta.ua, про це сьогодні під час відеоконференції з Копенгагена сказала європейський політик, колишня голова моніторингового комітету Парламентської асамблеї ради Європи (ПАРЄ) Ганне Северінсен.

"Я думаю, що наступні півроку будуть дуже важливі для України. Я сподіваюся, що всі українці будуть вимагати від свого президента, щоби він насправді врахував все те, що вже розроблено угодою про асоціацію. Президент має виконати так звані "копенгагенські критерії", - сказала Северінсен.

Вона підкреслила, що ЄС вже давно висловив свою позицію щодо підписання угоди про асоціацію з Україною, і справа тепер лише за Україною.

"Тут не Європа має сказати "так". Бо Європа вже представила цю угоду про асоційоване членство. Це Україні треба дотриматися умов. Бо угода буде ухвалена тільки з державою, яка дотримується стандартів демократії, верховенства права та справедливої ринкової економіки. І це ті аспекти, які можуть бути виконані", - зазначила політик.

На її думку, український народ зараз має вимагати від влади, щоби вона зробила "домашнє завдання".

"Європейське майбутнє України дуже важливе, і для цього потрібно запровадити реформи, потрібно перестати порушувати верховенство права і тримати політичних в'язнів. Я сподіваюся, що в Україні наступні півроку відбудеться жива дискусії щодо того, як можна подолати всі перепони і як можна забезпечити підписання угоди у листопаді", - підсумувала Северінсен.

Зараз ви читаєте новину «Українці мають змусити Януковича зробити все для асоціації з ЄС - Северінсен». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути