вівторок, 04 жовтня 2011 22:20

Двадцять хакерів ламали сторінку Саакашвілі у Facebook

Двадцять хакерів ламали сторінку Саакашвілі у Facebook

Невідомі хакери намагалися у вівторок зламати офіційну сторінку президента Грузії Михайла Саакашвілі в соціальній мережі Facebook, через що сторінка була блокована весь день, повідомляє агентство "Новости-Грузия".

"Напад хакерів стався після того, як напередодні на офіційному сайті президента Грузії з'явилося посилання на офіційну сторінку Саакашвілі в мережі Facebook", - повідомила журналістам заступник глави адміністрації президента Грузії Ірма Надірашвілі.

"До цього в мережі Facebook було багато сайтів нібито від імені Саакашвілі. Але жоден з них не був атакований хакерами. Учора ж стало відомо, яка саме сторінка Михайла Саакашвілі на Facebook є офіційною", - сказала Надірашвілі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хакери Кирила атакували сайт УПЦ КП

За її словами, це не перший випадок, коли хакери атакують офіційні сайти і сторінки грузинської влади.

"Пік хакерської атаки на Грузію припав на серпень 2008 року", - зазначила заступник голови адміністрації.

Як повідомляє агенство з посиланням на грузинську телекомпанію "Руставі-2", імовірно, атаку на президентський сайт вели кілька хакерів: для такої масштабної атаки потрібно було 10-20 досвідчених зломщиків. За даними телекомпанії, на сторінці Саакашвілі в Facebook 7 жовтня планується трансляція виступу президента Грузії з центральною тбіліської площі Свободи під час зустрічі з президентом Франції Ніколя Саркозі.

Телекомпанія також зазначає, що ввечері у вівторок, після того, як адміністратор сторінки відправила керівництву Facebook прохання відновити роботу ресурсу, повідомивши, що це сторінка президента Грузії, робота сайту була оперативно відновлена.

Зараз ви читаєте новину «Двадцять хакерів ламали сторінку Саакашвілі у Facebook». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути