четвер, 28 січня 2021 15:56

Дубінський посилає Зеленського на три букви. Як це може мобілізувати "слуг" голосувати?

Дубінський посилає Зеленського на три букви. Як це може мобілізувати "слуг" голосувати?
На початку тижня президент Зеленський просив "слуг" голосувати за Вітренка. Фото: president.gov.ua

Провал із призначенням Юрія Вітренка на посаду віцепрем'єра свідчить, що монобільшості "Слуги народу" у Верховній Раді вже немає. Про це Gazeta.ua сказав політтехнолог Олексій Голобуцький.

"Монобільшості вже немає. Цей факт вже став очевидним. "Слуги" бачать рейтинги, не хочуть голосувати за "токсичного" з точки зору громадської думки", - каже експерт.

Попередньо "слуги" назбирали голосів за закон про референдум, бо він є популістським, вважає Голобуцький.

"Це популістський закон, як і законопроєкт про 300 депутатів. Такі закони вони будуть голосувати", - каже політтехнолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Монобільшості в Раді вже немає: статистика голосувань

"Зеленський поки що ще популярний, 3-4 місяці і по соціології - вже все. З партією взагалі все дуже погано.

Президента відверто посилає на три буки депутат Дубінський. "Слуги" це бачать. Як це може їх мобілізувати голосувати?", - зауважив експерт.

"Кадрова політика влади - безсистемна. Прогнозувати важко. Хто з лобістів швидше добіжить - того буде кандидатура. Чим менший рейтинг, тим менше людей захочуть працювати в уряді Шмигаля. Особливо професіонали, які бережуться за репутацію. А знайти шісток олігархів - це не проблема.

Якщо була ідея із призначеням Вітренка прем'єр-міністром, то вона вже як мінімум наполовину провалена. Якщо на віцепрем'єра не може набрати голосів, то як назбирає на прем'єра?

А після сьогоднішнього голосування підуть розмови про якусь коаліцію. Ну немає більшості, "слугам" треба іти на якісь компроміси з групами, фракціями", - каже Олексій Голобуцький.

"Уряд Шмигаля треба було посилати у відставку восени і робити уряд національного порятунку. Зважаючи на епідемію. А тепер велика частина негативу асоціюється із Зеленським", - говорить політтехнолог.

28 січня Верховна Рада вдруге не призначила Юрія Вітренка на посаду першого віцепрем'єр-міністра - міністра енергетики. "За" проголосували 177 депутатів зі "Слуги народу".

Минулого понеділка президент Володимир Зеленський просив на засіданні фракції СН підтримати кандидатуру Вітренка. Також просив депутата Дубінського вийти з фракції - той відмовився.

Зараз ви читаєте новину «Дубінський посилає Зеленського на три букви. Як це може мобілізувати "слуг" голосувати?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути