субота, 09 червня 2018 19:48

Донбас не голосує: експерт оцінив ініціативу Авакова

Донбас не голосує: експерт оцінив ініціативу Авакова
Мораторій на вибори на території конфлікту - це практика миротворчих операцій. Фото: censor.net.ua

Мораторій на участь у виборах жителів окупованих територій Донбасу після їх звільнення необхідний буде, щоб відділити українців від бойовиків та російських найманців.

Таку думку висловив експерт Українського інституту майбутнього Ігор Тишкевич а ефірі "112 Україна".

"Щодо ідеї мораторію - це практика миротворчих операцій. В операціях із підтриманням миру на першому етапі проходять вибори, які формують місцеві органи влади. Про вибори в парламент чи інший законодавчий орган держави, на території якої є конфлікт і діє місія, не йдеться років п'ять-шість.

Чотири роки на Донбасі не було української влади. Багато хто має так званий "паспорт" ДНР чи ЛНР. Частина переїхали до нас із території Росії, дехто з них одружився, мають дітей. Діти мають місцеві документи. Потрібен час хоча б для того, щоб цих людей відокремити від громадян України", - зазначив експерт.

Він переконаний, що вибори мають проходити за концепцією права відповідального громадянина.

"Щоб право голосу мали лише ті, хто готовий брати на себе відповідальність за держави - це служба у війську або сплата податків", - сказав тишкевич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія перетворює жителів Донбасу на свиней - Геращенко

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у стратегії відновлення цілісності України запропонував заборонити жителям окупованого Донбасу голосувати на виборах. Зокрема, у документі пропонується не менш ніж через 3-5 років після деокупації відновити право жителів раніше окупованих території голосувати на виборах до центральних органів влади України. Передбачається, що поспішне проведення виборів на таких територіях може сприяти відновленню конфлікту з новою силою.

Зараз ви читаєте новину «Донбас не голосує: експерт оцінив ініціативу Авакова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути