субота, 02 жовтня 2021 07:00

"Посади отримають лише віддані Офісу президента" - Мельник

"Посади отримають лише віддані Офісу президента" - Мельник
фото: DW

Відставками високопосадовців влада хоче показати, що чує людей. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав гендиректор Аналітичної групи "Левіафан" Микола Мельник.

"Президент прекрасно розуміє, що жовтень і листопад для України – період загострення пристрастей. Треба пояснювати народу: чому високі тарифи, чому пробуксовують реформи. Безпосередньо для цього проведуть кадрові зміни, які дозволять показати народу, що влада не концентрується на собі, а готова чути народ, змінювати персоналії і призначати нових людей. Але велике питання: на кого замінять?", - говорить він.

На його думку, нові призначення відбуватимуться через призму особистої відданості Офісу президента, а конкретно Володимирові Зеленському.

"Можемо тільки сподіватися, що новопризначені урядовці будуть компетентними.. Якщо буде заміна персоналій без зміни якості, то це буде показухою. Нові люди будуть ще відданіші президентові, більш лояльні", - зауважив Мельник.

Однозначно свою посаду втратить голова Верховної Ради Дмитро Разумков.

"Доля спікера Разумкова вирішена. Пан Дмитро публічно пішов проти команди президента. Спочатку конфлікт розгорався по лінії Разумков-Данілов, тоді Разумков-Арахамія, пізніше почався відкритий саботаж із голосування по антиолігархічному закону. Те, що його не запросили на публічні збори в Трускавець, означає, що монобільшість від нього відходить. Є два варіанти. Перший – поставити керівника апарату, який буде повністю орієнтований на віце-спікера Стефанчука. Тоді Разумков перетвориться на весільного генерала, який нічого не вирішує. Створять умови, щоб сам пішов. Другий – якщо конфлікт зайде в гостру фазу, то відставлять 226 голосами", - додав політолог.

1-3 жовтня представники "Слуги народу" в Трускавці підбивають підсумки своєї роботи. Обговорюватимуть подальший план дій. Зокрема, хто із чинних високопосадовців втратить посаду. Замінити хочуть кількох міністрів, спікера. Крісло ніби то хитається і під генпрокуроркою Іриною Венедіктовою.

Зараз ви читаєте новину «"Посади отримають лише віддані Офісу президента" - Мельник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути