неділя, 29 липня 2012 11:12

Доля румунського президента сьогодні вирішується на референдумі

Доля румунського президента сьогодні вирішується на референдумі
Імпічмент Траяну Бесеску був винесений парламентом Румунії 6 липня. Фото: Лента.ру

У Румунії 29 липня відкрився референдум, на якому жителям належить вирішити долю президента країни Траяна Бесеску.

Взяти участь в голосуванні зможуть більше 18 мільйонів зареєстрованих виборців. У референдумі беруть участь представники румунської діаспори в різних країнах (найбільш численні румунські меншини проживають в Іспанії та Італії). Крім того, на чорноморському узбережжі країни відкриті додаткові виборчі дільниці для тих, хто виїхав туди у відпустку.

Імпічмент Траяну Бесеску був винесений парламентом Румунії 6 липня. Переможець на травневих парламентських виборах "Соціал-ліберальний альянс" звинуватив президента у втручанні у діяльність уряду, корупції та інших порушеннях закону. Рішення парламенту затвердив Конституційний суд країни.

Референдум буде визнаний таким, що відбувся, лише в тому випадку, якщо явка виборців перевищить 50 відсотків. Згідно з даними опитувань, імпічмент підтримує переважна більшість населення. Бесеску, який відсторонений від посади до закінчення плебісциту, напередодні голосування закликав своїх прихильників бойкотувати референдум і попередив про фальсифікації, що готуються.

Питання про відставку президента Бесеску, який очолює країну з 2004 року, вже піднімалося в 2007 році. Тоді від 75 до 78 відсотків громадян проголосували проти імпічменту.

Зараз ви читаєте новину «Доля румунського президента сьогодні вирішується на референдумі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути