середа, 25 квітня 2018 19:48

Довести провину Луценка у "рекламному скандалі" буде важко — політологи

Довести провину Луценка  у "рекламному скандалі" буде важко — політологи
Довести провину генпрокурора Юрія Луценко важко. Фото: korrespondent.net

23 квітня Окружний адміністративний суд Києва відкрив справу про законність демонстрації на радіо і телебаченні рекламних роликів про діяльність генпрокурора Юрія Луценка.

30-секундні ролики про досягнення Генеральної прокуратури почали транслювати три центральних телеканали та радіостанції на початку лютого 2018-го. Позов подав Центр протидії корупції. Активісти скаржиться на Національну раду з питань телебачення і радіомовлення за те, що вона надала статус соціальної реклами "Виконуємо закон.Встановлюємо справедливість".

Про те, що очікувати від справи політологи розказали Gazeta.ua .

Володимир Фесенко, політолог:

"Навряд чи існують реальні загрози для генпрокурора, - продовжує політолог, - Довести, що Луценко порушив закон буде важко. Оскільки у законодавстві немає чітких рамок, політики часто використовують такі методи. Генпрокурор намагається покращити свої рейтинги. Луценко у першу чергу політик. Думає про своє майбутнє. Хоче щоби довіра до нього зростала. Усі політики на будь-яких посадах піклуються про рекламу. Теж саме робила Юлія Тимошенко за часів прем'єрства. Рекламувала себе через ролики "Вона працює". Якщо людина знає, що після своєї посади буде лідером політичної партії, перейде на іншу посаду, балотуватиметься у депутати, має дбати про це як можна раніше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скромність не наша чеснота. Луценко розказав євродепутатам про свої досягнення

Центр протидії корупції намагається послабити позиції Луценка. У Генеральній прокуратурі є справи на працівників Центру. А тепер у відповідь Центр протидії корупції відкрив провадження проти генерального прокурора. Це прояв політичної війни".

Віктор Небоженко, політолог:

"Це сильний удар по репутації Генеральної прокуратури. Що це за слідчі, які не знають хто робить їм рекламу? Вони розслідують злочини і не можуть дізнатись замовника. Велика помилка не визнавати свою провину. Зараз не існує загроз для Луценка. Після того, як він піде з посади, буде багато неприємностей.

Запускати свою рекламу таким чином аморально і неефективно. Така традиція прийшла ще з минулих часів, коли політикою управляли олігархи. Могли заплатити за рекламу будь-якого чиновника України при цьому не називали себе. Це група людей, які контролюють політичний процес в Україні на чолі з президентом Порошенком, перевіряють рівень толерантності громадянського суспільства. З'ясовують, до якого ступеню можна знущатись над суспільством. Сам генпрокурор на таке не пішов би".

24 квітня після дискусії в Європарламенті про корупцію в Україні генеральний прокурор Луценко заявив, що за 2017 рік Генеральна прокуратура винесла 1700 вироків у корупційних справах і повернула в держскарбницю близько $2 млрд.

Раніше стало відомо, що у генпрокурора є подання про зняття недоторканності з п'яти народних депутатів. Серед них назвали нардепів із "Самопомочі" Єгора Соболєва і Семена Семенченка, позафракційного Володимира Парасюка, від "Народного фронту" - Дениса Дзензерського та "Опозиційного блоку" - Сергія Дунаєва.

Зараз ви читаєте новину «Довести провину Луценка у "рекламному скандалі" буде важко — політологи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути