понеділок, 09 жовтня 2006 18:31

Дочка президента Казахстану запропонувала обмежити владу батька

 

Старша дочка президента Казахстану Даріга Назарбаєва виступила за скорочення повноважень президента країни - свого батька Нурсултана Назарбаєва, і розширення повноважень парламенту.

Багато аналітиків у Казахстані розглядають Дарігу Назарбаєву як одного з можливих наступників Нурсултана Назарбаєва на посту президента республіки.

Даріга, депутат парламенту Казахстану, заступник голови партії "Отан" виступила сьогодні на засіданні державної комісії з розвитку демократії, присвяченому ролі політичних партій в управлінні державою. Вона запропонувала формувати уряд на основі парламентської більшості, а розподіл портфелів міністрів вести пропорційно чисельності депутатів усередині фракції партії. Існуючий 7% "поріг" голосів, який повинна подолати кожна партія, щоб делегувати до парламенту своїх представників, запропоновано понизити до 5%. Партіям, що перемогли в парламентських виборах і зайняли депутатські місця, Даріга Назарбаєва пропонує надавати фінансову підтримку за рахунок бюджету країни.

Пропозиції Назарбаєвої викликали широке обговорення серед присутніх представників політичних партій, частина яких виразила незадоволеність запропонованим скороченням низки повноважень президента країни.

Відзначимо, що багато аналітиків у Казахстані розглядають Дарігу Назарбаєву як одного з можливих наступників Нурсултана Назарбаєва на посту президента республіки. Іншим вірогідним кандидатом вважають її чоловіка, першого заступника міністра закордонних справ Казахстану Рахата Алієва, який недавно запропонував ліквідувати в країні республіку і заснувати монархію на чолі з султаном, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Дочка президента Казахстану запропонувала обмежити владу батька». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути