пʼятниця, 08 січня 2021 15:45

Добкін не вірить, що Кернес із лікарні направляв документи в міськовиборчком

Добкін не вірить, що Кернес із лікарні направляв документи в міськовиборчком
Михайло Добкін балотуватиметься на посаду міського голови Харкова. Він сумнівається, що вибори будуть призначені на березень 2021 року. Фото: Facebook

Колишній міський голова Харкова й ексголова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін виступає за проведення розслідування, яке встановило б, чи справді міський голова Геннадій Кернес, який помер 17 грудня 2020 року, після госпіталізації в "Шаріте" направляв документи до міськвиборчкому і мерії, використовуючи свій електронний підпис.

Про це Михайло Добкін сказав у програмі Vласть vs Vлащенко.

"Я прихильник того, щоб без потрясінь, спокійно обрати легітимну владу, тому що її немає. Я не вірю в листи Кернеса з електронним підписом. Я взагалі вважаю, що цю тему треба буде з часом розслідувати. Харків'яни мають дізнатися, як усе було", - сказав він.

"Тут, за великим рахунком, може йтися про серйозний кримінальний злочин, який може підпадати під статтю "спроба захоплення влади"... Це може мати місце, тому що дуже багато таких збігів, які наводять на думку, що все робилося за швидко написаним сценарієм", - додав Добкін.

Він ще раз підтвердив, що балотуватиметься на посаду міського голови. Але висловив сумніви в тому, що вибори будуть призначені на березень 2021 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кличко на похороні Кернеса роздавав селфі

"За моєю інформацією, є певний "договорняк" між Офісом президента, командою Арсена Авакова і колишньою командою Геннадія Кернеса, яка повністю лягла під Арсена Борисовича. Цей "договорняк" мотивований тим, що їм потрібно більше часу для розкручування свого кандидата. Та не думаю, що це допоможе", - сказав Добкін.

У ніч на 17 грудня помер міський голова Харкова 61-річний Геннадій КЕРНЕС. На початку осені захворів на коронавірус. Недуга дала ускладнення. Коли перебував у німецькій клініці "Шаріте", ­відмовили обидві нирки.Тіло Геннадія Кернеса з Берліна до Харкова доправили літаком. 23 грудня його відспівали в Благовіщенському соборі. Прощалися в Харківському театрі опери та балету ім. Миколи Лисенка. Церемонія тривала 4 год. Поховали на міському кладовищі №2.

Зараз ви читаєте новину «Добкін не вірить, що Кернес із лікарні направляв документи в міськовиборчком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути