Ексклюзиви
вівторок, 21 квітня 2009 12:43

До Ради можуть пройти 8 політсил

До Ради можуть пройти 8 політсил
Усі політичні сили почали підготовку до сезону великих виборів. На сьогодні до 10 політичних мережевих структур проводять активну роботу: виїзди лідерів до регіонів, робота зі ЗМІ, формування виборчих штабів.

Про це свідчить моніторинг стану політичних сил в Україні напередодні виборчої кампанії, який провів Комітет виборців України.

Якщо найближчі парламентські вибори відбудуться протягом року, то навіть за діючої виборчої системи до парламенту мають шанси пройти 6-8 політичних партій та блоків, заявляють в КВУ.

У разі запровадження системи "відкритих списків" разом з тим якісно оновиться склад фракцій вже існуючих політичних сил.

КВУ зауважує, що традиційна партійна палітра в Україні знаходиться в процесі переформатування.

Великі і відомі політичні утворення втрачають популярність

Великі і відомі політичні утворення поволі втрачають популярність та страждають від внутрішніх суперечностей. Їх нездатність впоратися з економічною та політичною кризою, боротьба за владу та повноваження заради самої влади призвела до "втоми" виборця.

У країні існує суспільний запит на ротацію політичних еліт, тому у нових політичних сил позитивна динаміка розвитку і популярності.

Крім того, поява нових політичних сил відповідає очікуванням виборців, тому нові проекти були сприйняті з певним зацікавленням, що дозволило цим проектам отримати стартові рейтингові показники.

Однак нові політичні сили ще не здобули стійких прихильників, тому їм потрібно зосередитись на розбудові розгалужених мереж і донесення своїх ідей безпосередньо до виборця.

Діюча виборча система привела до перетворення багатьох політичних партій в закриті корпоративні структури з відсутністю внутрішньої демократії та зруйнованими зв"язками з виборцями, відзначає КВУ.

Ідеологічна складова в партіях практично не впливає на прийняття рішень керівництвом партій.

З появою загрози дострокових парламентських та наближенням місцевих виборів посилилася внутріпартійна боротьба за вплив та ресурси. Часто це призводить до гучних скандалів та іміджевих втрат політичних сил. Найбільше ця проблема стосується великих партій та блоків.

Жодна з існуючих політичних сил не володіє абсолютною монополією на адміністративний та медійний ресурси, відзначають у комітеті. Більшість з партій, за наявності мінімального рейтингу, не відчувають дефіциту матеріальних ресурсів.

Українська правда

Зараз ви читаєте новину «До Ради можуть пройти 8 політсил». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути