Ексклюзиви
неділя, 20 листопада 2022 20:16

Спецтема: Війна Росії проти України

До кордону з Білоруссю заборонили наближатися

До кордону з Білоруссю заборонили наближатися
Україна почала будівництво стіни на кордоні з Білоруссю. Фото: t.me/tymoshenko_kyrylo

На Волині місцевим жителям заборонили наближатися до кордону з Білоруссю у зв'язку з облаштуванням мінно-вибухових загороджень.

Про заборону пересування будь-якої техніки й людей біля кордону з Білоруссю повідомив заступник Любешівського селищного голови Володимир Сергійчук.

"Через збройну агресію Російської Федерації та для забезпечення заходів зміцнення національної безпеки і оборони України, а також через можливу небезпеку у зв'язку з облаштуванням мінно-вибухових загороджень, забороняється наближатися до кордону з республікою Білорусь ближче ніж на 2 км", – написав Сергійчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міноборони повідомило, що чекає на окупантів у разі повторного наступу з території Білорусі

Сергійчук попросив громадян не наближатися до ділянок, що помічені табличками і знаками із написами "Міни", "Обережно міни".

"Заборона стосується всіх видів діяльності, відпочинку та будь-якого пересування у прикордонній зоні", – заявив посадовець.

Минулого тижня заступник керівника Офісу президента України Кирило Тимошенко показав фото будівництва стіни на кордоні з Білоруссю. У Волинській області збудували залізобетонний паркан з колючим дротом, рів, насип.

У Білорусі в Гомельській області військові комісаріати проводять приховану мобілізацію водіїв і механіків. Також у цій країні іранські інструктори навчають російських окупантів і координують запуски безпілотників.

Від початку повномасштабної агресії Росія використовувала територію Білорусі як плацдарм для атак на Україну. Звідти 24 лютого наступали російські загарбники. Для здійснення авіанальотів проти України російська армія залучила практично всі аеродроми Білорусі.

Зараз ви читаєте новину «До кордону з Білоруссю заборонили наближатися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути