Ексклюзиви
вівторок, 18 березня 2014 20:25

Для Турчинова та Яценюка три місяці стали фактично кінцем політичної кар'єри - політолог

Для Турчинова та Яценюка три місяці стали фактично кінцем політичної кар'єри - політолог
Олексій Голобуцький Фото: gazeta.ua

Олександру Турчинову не варто складати повноваження в.о презедента. Ця влада має допрацювати до президентських виборів. Про це в коментарі Gazeta.ua заявив політолог Олексій Голобуцький.

"Сьогодні стало зрозуміло, що нинішня влада втратила Крим і її будуть в цьому звинувачувати. За це Турчинова може критикувати не лише Гриценко, а й багато інших політиків. Чому Турчинов нічого не робив коли можна було зробити? Невідомо, скоріше він оперував якимись іншими чинниками, які були відомі лише йому. Він мав би швидше реагувати на події в Криму, в східній Україні. Я погоджуюсь з критикою Гриценка, але він не став моральним авторитетом, щоб вказувати пальцем і казати кому йти з влади, а кому залишатись. За 3 тижні, що пройшли, дуже важко про щось судити. Про те, що помилки будуть, всі знали зарання. Треба критикувати і вимагати виправлення помилок - це й є головне досягнення Майдану. А відповідальність наступить для когось на президентських виборах, для когось через 4-5 місяців на парламентських", - сказав експерт.

Найбільшою помилкою Турчинова вважають голосування за закон про мови.

"Для Турчинова й Яценюка цих три місяці стали фактично кінцем політичної кар'єри. Вони й самі все розуміли, коли йшли на ці посади. Але то був єдиний варіант влади на той момент", - продовжив політолог.

За тиждень-два політична ситуація в Україні заспокоїться, почнеться передвиборча агітація.

"Надалі Крим стає елементом зовнішньої кампанії. Це раз, а по-друге всі чекають повернення Юлії Тимошенко з лікарні. Ця передвиборча кампанія пройде швидко, практично протягом місяця. Тимошенко, Кличко, Порошенко не перший день в політиці, їх всі знають. Чого чекали досі? Кличко робив гучні заяви по Криму. Решта чекала, щоб не прив'язувати майбутні свої виборчі програми до проблем з Кримом. Після виборів ситуація трохи стабілізується", - додав Голобуцький.

Нагадаємо, сьогодні нардеп Анатолій Гриценко закликав в. о президента України Олександра Турчинова залишити владне крісло.

"Олександре Валентиновичу, пропоную Вам зробити відповідальний вчинок: написати заяву про добровільне складення Вами повноважень голови Верховної Ради, і як наслідок - повноважень Президента - Верховного головнокомандувача Збройних Сил. Вам самому і всім уже ясно, що Верховний головнокомандувач, тим більше за нинішніх екстремальних умов - то не Ваше покликання. Вкажіть у заяві поважну причину (хвороба, психологічна стомленість, або сімейні обставини) - Рада проголосує і йдіть собі з Богом...", - йдеться у заклику.

Зараз ви читаєте новину «Для Турчинова та Яценюка три місяці стали фактично кінцем політичної кар'єри - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути