середа, 11 квітня 2012 15:33

Для Саламатіна незалежність України - непорозуміння, вважає нардеп

Для Саламатіна незалежність України - непорозуміння, вважає нардеп
Ярослав Кендзьор: Саламатін сформований у ворожій до України державі. Фото: mignews.com.ua

Призначити на посаду міністра оборони людину, яка тільки кілька років тому отримала українське громадянство міг тільки окупаційний уряд.

Таку думку Gazeta.ua висловив народний депутат від НУ-НС Ярослав Кендзьор, коментуючи інформацію про те, що міністр оборони Дмитро Саламатін отримав українське громадянство лише у 2005 році. До цього він був громадянином Російської Федерації.

Народний депутат переконаний, що призначати в уряд і на таке ключове міністерство людину, яка нещодавно приїхала із Росії в Україну і тільки-но отримала українське громадянство — це не нормально: "Більше того, вона (ця людина) вихована, вона сформована в іншій державі, у ворожій до України державі. Ця людина працювала у системі КГБ Російської Федерації... І таку людину призначати на таке міністерство може тільки окупаційний уряд, бо саме такими кадрами він укомплектовується".

"Нунсівець" наголосив, що це призначення говорить про багато чого. "Людина, яка не знає української історії, не знає української мови, не знає українських традицій, людина абсолютно далека від України, від її, так би мовити, української сутності. І ця людина має гарантувати оборону і безпеки держави України!", - обурився Кендзьор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Бютівці" побоюються, що такі "відморозки" як Саламатін під час протестів стрілятимуть в людей

Коментуючи заяву про те, що Саламатін може працювати в інтересах іншої держави, "нунсівець" наголосив: "Тут і сумнівів бути не може, тому що його рідна держава, його витоки — там, у Росії. І він мислить категоріями російськими, він собі не може уявити і переосмислити, що Україна — незалежна держава. Звісна річ, що він глибоко в душі переконаний, що те, що Україна оголосила свою незалежность - це якесь тимчасове історичне непорозуміння. І що все це можна буде повернути на круги своя і Україна долучиться до відновленого новітнього Радянського Союзу".

Кендзьор переконаний, що в цьому є величезна небезпека.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Москаль про Саламатіна: "Людина невихована, хамовита"

Відповідаючи на запитання, чи не варто, на його думку, прописати у законі, що міністром не може бути людина, яка була громадянином іншої держави, Кендзьор відповів:

"У наших законах і у законі про вибори, і про Кабінет міністрів, президента треба було б дуже багато чого прописати. Ну і категорично дотримуватися тих положень, які мали би бути включені. По-перше, що людина повинна володіти державною мовою. Ну як він може бути на посаді українського міністра, коли він не знає української мови? Я вже не кажу про все інше — про історію, про традиції, звичаї. Це абсолютно чужорідна постать в Україні".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У БЮТі не здивовані призначенням Саламатіна: "найголовніше, щоб свій"

Нардеп також наголосив, що в жодній країні такої практики немає, а "в Україні, на жаль, всі ці дива є реальними".

Зараз ви читаєте новину «Для Саламатіна незалежність України - непорозуміння, вважає нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

40

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути