середа, 11 квітня 2012 14:57

Ми що, відстійник для людей з авторитарних режимів? - експерт про Саламатіна

Ми що, відстійник для людей з авторитарних режимів? - експерт про Саламатіна
Віктор Небоженко: Назарбаєв був категорично проти того, щоб Саламатін робив кар'єру в Казахстані. Фото: glavred.ua

Те, що міністр оборони Дмитро Саламатін є громадянином України лише шість років, ставить під загрозу національну безпеку.

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив політолог Віктор Небоженко.

За його словами, потенційному главі оборонного відомства "бажано народитися тут і мати українське коріння в трьох поколіннях, тому що перебування на посту міністра оборони безпосередньо пов'язано з національною безпекою".

"Ми ж не знаємо, де людина була до 2005 року. Може, він у в'язниці сидів у Казахстані?" - зазначив Небоженко, висловивши при цьому сумнів, що протягом шести років людина може стати українцем.

Політолог також звернув увагу на те, що Саламатіну раніше не вдалося очолити Міністерство оборони Казахстану.

"Чомусь казахи не зробили його міністром оборони у себе. Назарбаєв був категорично проти того, щоб Саламатін робив кар'єру в Казахстані, хоча він хотів бути там міністром оборони. І причини, через які йому там відмовили, має показати серйозне урядове розслідування ... Ми що, відстійник для людей з інших авторитарних режимів?" - підкреслив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Все вирішує "феодал" Янукович - "нунсівець" про призначення Саламатіна

Небоженко спрогнозував проведення спеціального розслідування щодо призначення Саламатіна міністром оборони.

"Думаю, після того, як він піде з цієї посади, буде дуже серйозне службове розслідування: як це сталося, за які гроші, хто просував і чи не є це спецоперацією сусідніх країн", - вважає фахівець.

На його думку, однією з найбільших помилок Саламатіна під час перебування в Україні стала участь в біці у Верховній Раді.

"Думаю, за побиття стільцями народних депутатів він отримав дуже серйозний наганяй від російського начальства. Зрозуміло, що він настільки "засвітився", що це ще більше ускладнює його перебування на посту міністра оборони - не цього хотіли його начальники. Він взяв участь у цій бійці, так як донецькі пацани перевіряли перспективи полуказахского депутата на силу і волю", - розповів Небоженко.

Однак, вважає політолог, зараз у Саламатіна є вагомі формальні аргументи щодо справедливості свого призначення главою оборонного відомства.

"Він отримав громадянство від найсильнішого націоналістичного президента - Ющенка. А пост міністра оборони - з рук Януковича", - резюмував Небоженко.

Зараз ви читаєте новину «Ми що, відстійник для людей з авторитарних режимів? - експерт про Саламатіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути