вівторок, 19 січня 2010 08:51

Для Росії більш вигідна Тимошенко - американський експерт

Для Росії більш вигідна Тимошенко - американський експерт

Директор регіональної програми Чорноморської безпеки при Гарвардському університеті Сергій Конопльов вважає, що Україні суджено залишитися в орбіті Росії, причому Юлія Тимошенко кращий варіант для Москви в ролі українського президента, ніж Віктор Янукович.

"Для російських оглядачів немає великої різниці в тому, хто переможе на другому турі президентських виборів в Україні, але для Росії вигідніше, щоб перемогла Тимошенко", - заявив американський експерт.

На думку Конопльова, "з Тимошенко Росії мати справу набагато простіше, базові проблеми з нею вирішені, і їй буде простіше направити країну по нормальному шляху, а Україна стане стабільнішою країною".

Експерт чекає, що явка виборців під час другого туру президентських виборів буде високою. При цьому, на його думку, "у Тимошенко шанси великі".

Він упевнений, що геополітична доля України вже визначена.

"Україна знаходитиметься в орбіті Росії більше, ніж в орбіті Заходу, тому що Захід проявляє пасивність в досягненні впливу на Україну", - відзначив він.

"Сама Україна може піти на асоційоване членство в ЄС, але воно реально нічого не дає, окрім зовнішнього престижу", - додав Конопльов.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Для Росії більш вигідна Тимошенко - американський експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути