понеділок, 17 травня 2021 15:30

Дисертація Киви: нардепа можуть відправити на повторний захист

Дисертація Киви: нардепа можуть відправити на повторний захист
Дисертаційна робота потрапляє до спецради після проведення всіх експертиз. Фото: facebook.com/kivailya

Кандидатську дисертацію нардепа від ОПЗЖ Іллі Киви можуть відправити на "глибинну перевірку".

Можливо, йому доведеться пройти повторний захист наукової роботи, заявив радник міністра внутрішніх справ Володимир Мартиненко, передає "Обозреватель".

"Зважаючи на великий суспільний резонанс, я передбачаю, що експертна рада відправить роботу Киви на повторну експертизу. Чи зможе Кива довести, що то його робота, що він у цьому розбирається, що там є наукові статті – це буде вже з'ясовано в результаті глибинної перевірки. У мене є сумніви, що внаслідок всіх цих процесів Киві нададуть наукове звання", – зауважив він.

За словами Мартиненко, повторний захист відбувається "вже в іншій спецраді іншого ВНЗ". Говорячи про дисертацію Киви, він зауважив, що напрацювання, викладені в ній, можуть "не зовсім відповідати дійсності". Зокрема, йдеться про впровадження результатів наукових досліджень "у підприємствах, установах, організаціях, в законотворчій і викладацькій діяльності". Мартиненко також пояснив, що дисертаційна робота потрапляє до спецради після проведення всіх експертиз, а отже, її не варто звинувачувати у спотворенні фактів. Її члени не перевіряють, наскільки отримані документи є достовірними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шкарлет і Кива стали номінантами премії "Академічна негідність року"

Народний депутат від ОПЗЖ Ілля Кива захистив 26 квітня дисертацію "Механізми впливу громадянського суспільства на державне регулювання правоохоронної діяльності (на прикладі країн ЄС та України)". За це проголосували одностайно 13 членів комісії. В Інституті підготовки кадрів держслужби зайнятості журналістів не пускали на процес захисту Кивою дисертації. Процедура захисту перетворилася на скандал.

Міжрегіональна академія управління персоналом, де нардеп проходив аспірантуру, заднім числом опублікувала збірники науково-практичних конференцій з його статтями.

Зараз ви читаєте новину «Дисертація Киви: нардепа можуть відправити на повторний захист». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути