неділя, 11 вересня 2022 18:05

Спецтема: Війна Росії проти України

Дипломат пояснив, чому Росія знову захотіла переговорів

Дипломат пояснив, чому Росія знову захотіла переговорів
Росіяни можуть говорити про переговори, але це Україна має реагувати відповідним чином, наголошує дипломат. Фото: Дос'є

Росія знову заговорила про переговори з Україною, тому що зазнає поразки на фронті. Чим більше їх буде, тим частіше Москва гратиме миротворця. Але в цю гру Кремля вже ніхто не вірить, крім його власного населення. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів дипломат, ексміністр закордонних справ Володимир Огризко.

"Жодних переговорів, навіть якщо Росія їх дійсно хоче, не буде. Але Москві треба подати себе в очах власного населення, що вона начебто прагне до миру. Всі інші прекрасно розуміють, що таке режим Путіна. Саме тому розганяють подібні тези. Ніби Росія готова до переговорів – але на основі капітуляції України. Це роблять для дурників-росіян", – говорить Огризко.

Росіяни можуть говорити про переговори, але це Україна має реагувати відповідним чином, наголошує дипломат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Визнання Росії країною-спонсором тероризму – чому Байден виступає проти

"Можуть так "погавкати". У такі моменти виникають країни, які хочуть тиснути на Україну, щоб зберегти свої власні інтереси – це правда. Але, думаю, останні роки наше керівництво багато чому навчилося. І воно повинно думати, в першу чергу, про наші національні інтереси. А не про посередників, які хочуть використовувати нашу біду для себе. Кожен думає про себе, і ми повинні теж", – каже Огризко.

Росія має заплатити повну ціну за всю шкоду, піти з України, а Путін має опинитися за ґратами, але так питання не стоїть, пояснює дипломат.

"Чим більшими будуть наші успіхи на фронті, тим більше росіяни говоритимуть, що треба домовлятися. Що треба шукати порозуміння. Але найкращий наш переговорник – це Збройні сили. Вони вирішують, як швидко російську наволоч викинуть з нашої землі", – додає Огризко.

Речник Путіна Дмитро Пєсков заявив, що війна в Україні закінчиться за столом переговорів. Також Пєсков уже обережно висловився про те, що переговори повинні бути на умовах Кремля.

Напередодні радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що Росія не готова до мирних переговорів з Україною щодо припинення війни. Усе тому, що країна-агресорка розуміє лише мову сили та усвідомить своє справжнє положення лише після військової поразки.

Зараз ви читаєте новину «Дипломат пояснив, чому Росія знову захотіла переговорів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути