понеділок, 05 вересня 2022 08:18

Спецтема: Війна Росії проти України

Подоляк пояснив, чому мирні переговори України та РФ зараз неможливі

Подоляк пояснив, чому мирні переговори України та РФ зараз неможливі
Представник ОП Михайло Подоляк прокоментував можливість переговорів з РФ. Фото: ОП

Росія не готова до мирних переговорів з Україною щодо припинення війни.

Усе тому, що країна-агресорка розуміє лише мову сили та усвідомить своє справжнє положення лише після військової поразки, заявив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк в телемарафоні "Єдині новини" 4 вересня, передає Gazeta.ua.

"Росія піде на будь-які пропозиції з нашого боку, як тільки почне отримувати низку фантастичних військових поразок на сході й на півдні України. Тобто Росія – це країна, яка не розуміє логіку, будь-яку мову та дипломатію. Росія розуміє тільки прямий удар в щелепу", – зазначив він.

За його словами, будь-які домовленості з Російською Федерацією мають укладатись за участі міжнародної спільноти.

"Тобто на полі бою буде завдано кілька ударів, після цього Росія сама запропонує: а давайте ми дозволимо комусь щось робити. Ми будемо говорити: ні, ви не дозволите, а ви будете робити по протоколу, який буде складений міжнародною спільнотою і нами", – наголосив Подоляк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Компроміси" матимуть катастрофічні наслідки для людства – Подоляк розповів, чим закінчиться війна

Він переконаний, що російська еліта також не здатна до конструктивних переговорів.

"Уже 193 дні ми чекаємо цього переломного моменту у свідомості нинішньої російської політичної еліти. На жаль, вона ще не до кінця усвідомила, що йде страшними темпами до свого дна", – сказав політик.

Додав, що загалом РФ перебуває на вкрай низькому організаційному рівні.

"Росія деградувала в усіх галузях, не тільки у військовому сенсі, ми бачимо, що немає ніякої другої армії. Скоріше, це справді орда. Треба було, щоб ця країна була поділена в 1991 році. Цього не було зроблено. Ці люди виховувалися в певних ідеологічних маркерах, які й привели нас сьогодні до війни", – резюмував Подоляк.

Останній раунд очних переговорів між Україною та РФ відбувся в Стамбулі. На ньому українська делегація запропонувала проєкт угоди про міжнародні гарантії безпеки. Після цього переговорний процес "сильно ускладнився".

Україна повернеться до переговорів після звільнення територій, захоплених Росією впродовж останніх трьох місяців, сказав президент Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Подоляк пояснив, чому мирні переговори України та РФ зараз неможливі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути