Ексклюзиви
вівторок, 26 січня 2021 15:43

Десятимільярдні активи Укрбуду перейшли до оточення заступника Єрмака - ЗМІ

Десятимільярдні активи Укрбуду перейшли до оточення заступника Єрмака - ЗМІ
Міщенко, якому ймовірно дісталися активи Микитася, заявив, що попередній власник і його представник не отримували прибутку. Фото: "Уніан"

Окремі активи корпорації "Укрбуд" та її екскерівника Максима Микитася почали переписувати на оточення Олега Татарова одразу після його призначення на посаду заступника голови Офіса президента.

Коли 2019-го Микитась опинився в СІЗО за підозрою в махінаціях із житлом для Нацгвардії, створили компанію "Дейрінг Капітал", яка перехопила одну із забудов Укрбуду й прискорено зуміла оформити на неї відповідні документи, повідомляє Bihus.Info.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Керівником САП може стати "своя людина" Зеленського

Одним із власників "Дейрінг Капіталу" став тесть Татарова Олександр Павлушин. Юридичною адресою компанії в Києві значиться вул. Антоновича буд. 131, де в Татарова та членів його родини є нерухомість. Партнеркою тестя Павлушина стала Людмила Міщенко, яка також значиться співвласницею ще однієї фірми у тому ж будинку – "Кій-Плаза". А вже там партнером записали киянина Валерія Міщенка. У жовтні 2020-го Міщенко став власником 45% близької до ОП компанії "Еко-Буд-Трейд" – підрядника Подільсько-Воскресенського мосту, який отримав на його будівництво 7 млрд грн. Фірма виявилася так званою прокладкою, яка отримувала комунальні кошти, частину лишала собі, а на решту шукала реальних підрядників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Татаров поїхав на роботу в ОП, попри "усунення з посади"

"Еко-Буд-Трейд" контролюється Денисом Комарницьким – соратником колишнього київського мера Леоніда Черновецького. Журналісти дізналися, що 45% цієї фірми, записані раніше на підставну особу, мали належати Микитасю.

Міщенко, якому, ймовірно, дісталися активи Микитася, заявив, що попередній власник і його представник не отримували прибутку. Також Міщенко має шанси оформити контроль над ще одним активом Микитася – компанією "БК "Укрбудмонтаж". Ця фірма за останні кілька років отримала близько 3 млрд грн на роботи для державних атомних станцій і контролювалася дружиною Максима Микитася.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа Микитася: захист заявив про відвід судді

2019 року дружина Микитася зникла зі співвласників компанії, а навесні 2020-го Міщенко підписав з формальним власником Укрбудмонтажу договір, за яким надав позику під заставу компанії. Журналісти припускають, що цей договір може стати приводом для передачі компанії.

Про активи Микитася знало лише його найближче оточення, зокрема колишні топменеджери Укрбуду й головний юрист компанії Татаров. 2019 року Татаров захищав у судах вище керівництво Укрбуду, яких теж затримували у зв'язку зі справою квартир Нацгвардії. Суд відпустив їх під застави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Микитась розповів про зв'язки Татарова в МВС та особисті мотиви

18 грудня Олегу Татарову повідомили про підозру. За даними Національного антикорупційного бюро, заступник керівника ОП - у минулому посадовець державної компанії Укрбуд - може бути причетний до хабаря за видачу невірогідного письмового висновку судового експерта у справі про заволодіння 81 млн грн Національної гвардії.

НАБУ відкрило кримінальне провадження через можливе незаконне втручання генпрокурорки Ірини Венедіктової у справу.

На початку грудня ЗМІ повідомляли, що НАБУ і САП підготували підозру Татарову, але генеральна прокурорка відсторонила 4 прокурорів, які вели цю справу.

Зараз ви читаєте новину «Десятимільярдні активи Укрбуду перейшли до оточення заступника Єрмака - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути