середа, 25 січня 2023 06:18

Спецтема: Війна Росії проти України

Держдеп США відреагував на корупційні скандали в Україні

Держдеп США відреагував на корупційні скандали в Україні
Руйнування, спричинені російським вторгненням, ускладнили зусилля з відстеження зброї, а також економічної та гуманітарної допомоги. Фото: pixabay.com

Звинувачення у корупції, які останніми днями призвели до відставок в українському уряді, не стосуються мільярдів доларів військової та гуманітарної допомоги, наданої Києву Сполученими Штатами Америки.

В адміністрації Джо Байдена дуже серйозно і відповідально ставляться до забезпечення належного нагляду за всіма формами допомоги, яку США надають Україні, заявив речник Держдепартаменту США Нед Прайс під час брифінгу.

"Адміністрація не знає про будь-які зловживання з американською допомогою в Україні, але всі поставки і кошти підлягають ретельному нагляду. Ми надзвичайно серйозно ставимося до цього", – сказав він.

Водночас Прайс визнав, що руйнування, спричинені російським вторгненням, ускладнили зусилля з відстеження зброї, а також економічної та гуманітарної допомоги, яку Вашингтон направив до Києва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Звільнено чотирьох заступників міністрів та п'ятьох голів ОВА ‒ уряд ухвалив кадрові рішення

"Існують виклики, пов'язані з нинішньою ситуацією, в якій наші українські партнери перебувають в епіцентрі жорстокої атаки з боку Росії. Але ми серйозно ставимося до цього зобов'язання, і ми маємо можливості вживати заходи для забезпечення такої звітності", – додав він.

Речник Держдепу наголосив, що США вітають "швидкі і рішучі дії" України, її значні зусилля з протидії корупції, а також притягнення до відповідальності чиновників, якщо ті "не виконують покладені на них обов'язки".

Він також наголосив, що США й надалі підтримуватимуть зусилля України щодо впровадження важливих антикорупційних реформ.

Минулого тижня Україну сколихнуло одразу два скандали. Один – із закупівлею продуктів для військових Міністерством оборони, другий – за участю заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Василя Лозинського, якого спіймали на хабарі у $400 тис. під час закупівлі генераторів.

Зараз ви читаєте новину «Держдеп США відреагував на корупційні скандали в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути