пʼятниця, 30 квітня 2021 07:48

Держдеп США прокоментував зміну керівництва Нафтогазу

Держдеп США прокоментував зміну керівництва Нафтогазу
США продовжують підтримувати Україну, але українське керівництво має зробити для збереження реформ все від них залежне. Фото: pixabay.com

У Державному департаменті США занепокоєні рішеннями Кабміну щодо звільнення Андрія Коболєва з Нафтогазу та призначення керівником компанії Юрія Вітренка.

Економічний прогрес України опинився під загрозою, заявив прессекретар Держдепу Нед Прайс на брифінгу у Вашингтоні. На його думку, дії Кабміну призвели до "вигнання шанованих експертів" з ради директорів низки держпідприємств.

"Цей прорахований крок із використанням процедурної лакуни привів до вигнання експертів з рад директорів. На жаль, ці дії - лише один приклад ігнорування світового досвіду, в результаті чого економічний прогрес України, за який довелося серйозно боротися, опинився під загрозою", - наголосив він.

США продовжують підтримувати Україну, але українське керівництво має зробити усе можливе для збереження реформ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кадрові зміни в енергетиці пов'язали з переговорами Зеленського і Путіна

Напередодні Кабінет міністрів повідомив про припинення повноважень голови правління Нафтогаз України – Андрія Коболєва. Замість нього компанію очолив Юрій Вітренко.

Юрій Вітренко - економіст. З 2002-го працював у Нафтогазі з перервами. Повернувся в компанію після Революції гідності, був на керівних посадах до липня цього року. Займався бізнесом на ринку капіталу.

Зараз ви читаєте новину «Держдеп США прокоментував зміну керівництва Нафтогазу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути