Ексклюзиви
понеділок, 26 лютого 2007 12:32

Дерипаска хоче купити компанію Chrysler

Російська група ГАЗ зацікавлена у купівлі Chrysler Group - збиткового підрозділу німецько-американського автоконцерну DaimlerChrysler AG, повідомляють німецькі ЗМІ.

За непідтвердженою інформацією, група, яку контролює Олег Дерипаска, може подати заявку на придбання Chrysler.

Однак група ГАЗ спростовує інформацію німецьких ЗМІ про зацікавленість у купівлі Chrysler. Як повідомив офіційний представник групи ГАЗ Володимир Торін: "Найближчим часом ми не збираємося здобувати активи компанії Chrysler".

Також раніше від ідеї стратегічного партнерства з Chrysler відмовився німецький автоконцерн Volkswagen. Крім нього, таку перспективу відхилили південнокорейська Hyundai Motor Co. Ltd., японська Mitsubishi Motors Corp., італійський концерн Fiat та альянс Renault - Nissan Motor Co.

Наразі найбільш активно стосовно збиткового американського автовиробника поводить себе General Motors - за непідтвердженою інформацією, GM провів попередні переговори з Chrysler, щодо купівлі або укладення стратегічного союзу з компанією.

Сьогодні ж у британських ЗМІ з"явилася інформація, що DaimlerChrysler AG розглядає можливість прийняти як оплату за відділення Chrysler міноритарний пакет акцій американського автовиробника General Motors Corp.

Іншим варіантом, який розглядає компанія є продаж збиткового відділення DaimlerChrysler приватним інвестиційним чи промисловим інвесторам, повідомляє РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Дерипаска хоче купити компанію Chrysler». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути